Foto: DELFI

Valsts valodas centrs (VVC) sācis lietvedību par Valsts valodas likuma neievērošanu starptautiskajā populārās mūzikas jauno izpildītāju konkursā "Jaunais vilnis", informēja Valodas kontroles nodaļas vadītājs Antons Kursītis.

Kursītis informēja, ka VVC noskaidros atbildīgo par uzrakstu izvietošanu Jūrmalā tikai krievu valodā. Viņš atzina, ka parasti uzrakstus pasūta vieni, izgatavo otri, bet izvieto trešie, tādēļ VVC neesot viegli atrast par uzrakstiem atbildīgo institūciju.

Ierēdnis atgādināja, ka Valsts valodas likuma 21.panta 4.punkts paredz, ka "uzrakstos, izkārtnēs, afišās, plakātos, paziņojumos vai citos ziņojumos ietvertā informācija, ja tā skar likumīgas sabiedriskās intereses un paredzēta sabiedrības informēšanai sabiedrībai pieejamās vietās, sniedzama valsts valodā." Izņēmums ir gadījumi, kad informācija līdztekus tiek sniegta valsts valodā.

"Diemžēl likuma prasība arī šogad nav ievērota, jo visi uzraksti sabiedrībai pieejamās vietās ir redzami tikai krievu valodā," teica Kursītis. Viņš norādīja, ka mūziķu grupu nosaukumi varētu palikt oriģinālvalodā, taču pārējai informācijai ir jābūt arī valsts valodā.

Viņš informēja, ka pērn VVC piemērojis sodu "Jaunā viļņa" organizatoriem par informāciju uz bronzas zvaigznēm krievu valodā, taču VVV administratīvais akts ir pārsūdzēts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!