Tieslietu ministrs Gaidis Bērziņš tikšanās laikā ar Valsts valodas centra direktoru (VVC) Agri Timušku un Tulkošanas un terminoloģijas centra (TTC) direktoru Māri Baltiņu vienojās par abu Tieslietu ministrijas pārraudzībā esošo iestāžu apvienošanu, informēja ministra pārstāve Inga Saleniece.
Amatpersonas bija vienisprātis, ka iestāžu apvienošanas rezultātā izdosies izveidot spēcīgāku valodas institūciju, kas atbildēs par valodas politikas tiesisko jomu, kā arī izdosies ieekonomēt līdzekļus, samazinot administratīvos izdevumus, bet saglabājot funkcijas.

Tieslietu ministrs uzskata, ka šo iestāžu apvienošana ir loģika un tā dos praktiskus rezultātus. Bērziņš neatbalsta iestāžu apvienošanu bez iepriekšējas analīzes un pozitīvo un negatīvo aspektu rūpīgas izvērtēšanas, tāpēc par šo jautājumu jau iepriekš konsultējies ar valodniekiem, saņemot atbalstu šādai rīcībai.

1.janvārā TTC no Izglītības un zinātnes ministrijas pārgāja Tieslietu ministrijas padotībā. TTC trīs galvenie darbības virzieni ir NATO dokumentācijas tulkošana, ES un citu starptautisko organizāciju dokumentācijas tulkošana, kā arī Latvijas tiesību aktu tulkošana ES valodās.

Valsts valodas centrs piedalās valsts valodas stratēģijas un atbalsta politikas, kā arī latviešu valodas kā valsts valodas juridiskās normatīvās un lingvistiskās bāzes izstrādē; sniedz izziņas un konsultācijas, attīsta dialogu starp kultūrvides speciālistiem, pašvaldībām un iedzīvotājiem latviskās kultūrvides sakārtošanas problēmu apzināšanā un risināšanā; reglamentē latviešu valodas lietošanu sabiedriskās dzīves sfērās, kontrolē Valsts valodas likuma un citu normatīvo aktu izpildi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!