Foto: DELFI
Rīgas dome līdz mēneša beigām pagarinājusi līgumu ar uzņēmumu "Koblenz drošība" par Vanšu tilta fizisku apsargāšanu, bet vēlāk jau darbosies signalizācija un apsargi uz tilta nesēdēs.

Rīgas domes Satiksmes departamenta pārstāve Una Ahūna-Ozola pastāstīja, ka ir pabeigta tilta vanšu apvīšana ar dzeloņstieplēm un šonedēļ tās nostiprinās paredzētajā augstumā. Kopumā izmaksas tilta norobežošanai ar stiepli bijušas 11 120 latu.

Tā saucamā bruno stieple tiek izmantota stingra režīma iestāžu apžogojumā, kuru bez īpaša ekipējuma nav iespējams pārvarēt, jo tā klāta ar specifiskiem dzelkšņiem. Mēģinājumi pārvarēt šīs stieples var radīt nopietnus ievainojumus. Pēc Satiksmes departamenta uzdevuma stieples uzstāda uzņēmums "Rīgas tilti". Stieples pasūtītas Vācijā, bet uzstādīšanai uz tilta sagatavotas Latvijā.

Pagarināts arī līgums ar uzņēmumu "Koblenz drošība", kas bija noslēgts līdz 10. augustam, un tas būs spēkā līdz augusta beigām. Līdz šim laikam iecerēts tiltam pievienot signalizāciju, un fiziska apsardze vairs nebūs vajadzīga.

Jau vēstīts, ka jūlija beigās divas reizes uzkāpts Vanšu tilta vantīs, tādēļ nolemts tiltam nodrošināt apsardzi, kā arī notīt vantis ar dzeloņdrātīm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!