Foto: F64

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM) pozitīvi vērtē Rucavas novada domes vadītāja ievēlēšanu, taču vienlaikus atgādina, ka domei jādarbojas iedzīvotāju interesēs.

Kā informēja VARAM, ministrija pozitīvi novērtē, ka domes deputāti beidzot ir spējuši rast politiskos kompromisus un ievēlējuši jaunu priekšsēdētāju. Novada domes vadītāja ievēlēšana nozīmē, ka pašvaldība turpmāk varēs pilnvērtīgi pildīt savas funkcijas.

Taču vienlaikus ministrija arī atgādina, ka ikviena pašvaldība strādā iedzīvotāju dēļ, kuri sagaida, ka ievēlētie politiķi rīkosies sabiedrības interesēs.

Jau ziņots, ka Rucavas novada deputāti ceturtdien ārkārtas domes sēdē ievēlējuši domes priekšsēdētāju. Deputātu atbalstu guvis Jānis Veits ("Mūsmājas"), informēja domē.

Iepriekšējā novada domes vadītāja Irēna Šusta ("Mūsmājas") no amata tika atbrīvota 6. jūnijā, taču līdz šim deputātiem tā arī nebija izdevies vienoties par priekšsēdētāja ievēlēšanu.

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija informēja domi, ka tai līdz 6. augustam jāievēl jauns domes priekšsēdētājs, pretējā gadījumā Saeima varētu lemt par domes atlaišanu.

Ja līdz šim datumam domes priekšsēdētājs netiktu ievēlēts, likums "Par pašvaldībām" vēl paredzētu iespēju vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministram sasaukt novada domes sēdi par jaunā vadītāja apstiprināšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!