Foto: DELFI

Līdzšinējais Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) valsts sekretārs Guntis Puķītis piekritis kļūt par Kultūras ministrijas (KM) valsts sekretāru, aģentūrai BNS apstiprināja KM pārstāve Iluta Bērziņa.

"Pašlaik Ministru kabinetā tiek virzīts jautājums par vairāku ierēdņu rotāciju. Plānots, ka pēc tās līdzšinējā valsts sekretāre Solvita Zvidriņa turpinās darbu VARAM sistēmā, savukārt līdzšinējais VARAM valsts sekretārs Guntis Puķītis piekritis stāties KM valsts sekretāra amatā," informēja Bērziņa.

Viņa norādīja, ka atbilstoši Civildienesta likumam tiek noskaidrots Zvidriņas viedoklis par plānoto pārcelšanu un pagaidām tas vēl nav zināms. Pašas Zvidriņas komentāru pagaidām nav izdevies iegūt.

Ministrijā gan vēl turpinās Zvidriņas disciplinārlietas izmeklēšana, kuras termiņš ir 20.aprīlis. Tomēr Bērziņa uzsvēra, ka pārcelšana nav saistīta ar komisijas lēmumu un neietekmējot izmeklēšanas gaitu.

"Disciplinārlieta ir ar šo rotāciju tiešā veidā nesaistīts process," paskaidroja KM pārstāve.

Savukārt no jaunā valsts sekretāra kultūras ministre sagaida aktīvu un mērķtiecīgu rīcību trijos virzienos – ciešāku kultūrpolitikas sasaisti ar reģionālo attīstību, ministrijas struktūrvienību funkciju pilnveidošanu, ņemot vērā ministrijas prioritātes, kā arī kapacitātes un komandas darba stiprināšanu.

Latvijas Televīzija piektdien, atsaucoties uz tās rīcībā esošu informāciju, ziņoja, ka līdzšinējā Kultūras ministrijas valsts sekretāre Zvidriņa, kura pašlaik uz dienesta izmeklēšanas laiku saistībā ar finansiālo situāciju operā ir atstādināta no amata, turpmāk vadīs Valsts reģionālās attīstības aģentūru.

Pašreizējais Valsts reģionālās attīstības aģentūras direktors Māris Krastiņš turpmāk vadīšot Elektronisko sakaru direkciju, bet Puķītis kļūšot par Kultūras ministrijas valsts sekretāru Zvidriņas vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!