Foto: DELFI

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM) vēlas iegādāties jaunu automašīnu, paredzot tam tērēt līdz 30 000 eiro, liecina informācija VARAM mājaslapā.

Iepirkuma sludinājuma nolikumā ir norādīta vēlamās automašīnas specifikācija. Automašīnai jābūt darbināmai ar dīzeļdegvielu, tai jābūt priekšpiedziņas un ar septiņām sēdvietām.

Spēkratam obligāti jābūt aprīkotam ar vismaz sešiem drošības spilveniem, gaisa kondicionieri un klimata kontroli, apsildāmiem priekšējiem sēdekļiem, kā arī jābūt biksenona priekšējiem lukturiem ar LED dienasgaismu. Savukārt logiem ir jābūt tonētiem. Kā vēlamā automašīnas krāsa ir noteikta tumša, metāliska.

Noteikts, ka automašīnas garantijas remontu ir jābūt iespējai veikt vismaz vienā sertificētā apkopes un servisa centrā Rīgā un vismaz vienā no Vidzemes, Zemgales, Kurzemes vai Latgales reģioniem.

Kā  skaidroja VARAM Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Kristīne Kļaveniece, konkurss par jaunas automašīnas iegādi izsludināts, lai optimizētu transportlīdzekļu izmantošanu un maksimāli lietderīgi izmantotu ministrijai piešķirtos valsts budžeta līdzekļus.

Līdz šī gada vasarai ministrija izīrēja septiņvietīgu automašīnu, lai nodrošinātu, ka reģionālajās un ārvalstu vizītēs, kurās jāpiedalās vairāk nekā pieciem ministrijas darbiniekiem, resursu taupības nolūkos nebūtu jādodas ar divām automašīnām. Tā kā īres līgums beidzās 2014.gada jūnijā, ministrija, izvērtējot tirgus piedāvājumu, secināja, ka ilgtermiņā finansiāli izdevīgāk būtu šādu automašīnas iegādāties, nevis nomāt.

Kļaveniece uzsvēra, ka jauna pamatlīdzekļa iegādei tiks novirzīti finanšu līdzekļi, kas ir ietaupīti, ministrijai ekonomiski pārdomāti izlietojot tai piešķirtos 2014.gada valsts budžeta līdzekļus.

Piedāvājumi ir jāiesniedz līdz 17.oktobrim, bet automašīnu ministrija vēlas saņemt līdz 20.novembrim.


    Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!