Šovasar Rīgā 11 objektos - skolās un brīvā laika pavadīšanas centros - pirmo reizi izveidotas bezmaksas atklātās dienas nometnes skolēniem, kurās bērni atrodas pedagogu uzraudzībā vecāku darba laikā.
Kā pastāstīja Rīgas domes Izglītības, jaunatnes lietu un sporta komitejas priekšsēdētāja Baiba Brigmane (JL), šajās nometnēs nav speciāli izstrādāta dienas aktivitāšu programma. Tās vietā bērni var brīvi izklaidēties, spēlējot galda spēles, satiekoties ar domubiedriem vai sporta spēles izglītības iestāžu sporta laukumā.

Darbošanās šajās nometnēs notiek darba dienās no plkst.10 līdz 15. Bērniem un jauniešiem aktivitātes tajās ir bez maksas, bet, ja ieplānots izbrauciens ekskursijā, par to jāmaksā. Nometnē nav paredzēta arī bērnu ēdināšana, tomēr katru no tām var apmeklēt jebkurš skolēns, neatkarīgi no tā, kuru izglītības iestādi apmeklē mācību laikā.

Atklātās nometnes atvērtas Rīgas 25.vidusskolā, Rīgas Rīnūžu vidusskolā, Rīgas 32.vidusskolā, Āgenskalna ģimnāzijā, Rīgas 71.vidusskolā, Rīgas 37.vidusskolā, Rīgas 71.vidusskolā, Rīgas Kristīgās vidusskolas centrā "JOTA", Rīgas 32.vidusskolā, Rīgas 71.vidusskolā un Rīgas 28.vidusskolā. katrā no izglītības iestādēm tās darbosies divas līdz trīs nedēļas šajā vasarā.

Nometņu uzturēšanai izlietoti 12 000 latu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!