Foto: F64
Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcija (VBTAI) pārbaudē nav saņēmusi apstiprinājumu informācijai par iespējamo seksuālo vardarbību kādā bērnu aprūpes iestādē, ceturtdien intervijā LTV raidījumam "Rīta Panorāma" atzina VBTAI priekšniece Marianna Dreja.

Jau ziņots, ka Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcija (VBTAI) saņēmusi informāciju par iespējamo seksuālo vardarbību kādā bērnu aprūpes iestādē. Iepriekš inspekcijas Bērnu tiesību aizsardzības departamenta direktore Renāte Alberga stāstīja, ka VBTAI saņēmusi informāciju no kompetentās tiesību aizsardzības iestādes. Tāpat Alberga informēja, ka šis nav pirmais pārkāpums, kas konstatēts attiecīgajā iestādē, jo tā jau iepriekš nonākusi inspekcijas redzeslokā saistībā ar dažādiem riskiem bērnu tiesībām.

Ceturtdien LTV Dreja atzina, ka VBTAI devies pārbaudē uz šo iestādi, taču iespējamo seksuālo vardarbību nav izdevies konstatēt, jo abas iesaistītās personas jau ir ārpus iestādes. Viena no tām ir sasniegusi pilngadību, bet otra vairs neesot sistēmā. Vienlaikus viņa norādīja, ka tiesībsargājošās iestādes savas kompetences robežās pārbaudi vēl turpina.

VBTAI pārbaudē gan atklājusi citus pārkāpumus, proti, nepieņemamas disciplinēšanas metodes. Kā vienu no piemēriem viņa minēja punktu sistēmu, kas izmantota nesamērīgi. Dreja skaidroja, ka punktu sistēma ir normāla prakse, kas disciplinē, taču konkrētā gadījumā tā izmantota nesamērīgi, kas neļauj tai sasniegt tai paredzēto rezultātu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!