Uz Talsu sociālās aprūpes centra "Veģi" direktora amatu pieteikušies deviņi kandidāti, tostarp trīs centra darbinieki, taču neviens no tiem neesot pietiekami kvalificēts. Par to Valsts cilvēktiesību biroja Konsultatīvās padomes bērnu tiesību jautājumos sēdē pastāstīja Labklājības ministrijas Sociālās palīdzības departamenta direktore Sandra Baltiņa.
Viņa pavēstīja, ka uz direktora amatu pieteikušies deviņi cilvēki, kas pārsvarā esot vietējie, tostarp arī trīs "Veģu" darbinieki. Viena no kandidātēm esot arī bijusī centra darbiniece, kas ziņoja organizācijai "Glābiet bērnus" par centrā notiekošo vardarbību pret bērniem.

Baltiņa atzina, ka neviens no kandidātiem neesot īsti piemērots darbam centrā, kura kolektīvā pašlaik "nav laba situācija". "Kandidāti ir pavāji," atzina Baltiņa, norādot, ka jaunajam direktoram būtu jābūt augsti kvalificētam speciālistam, kas spētu centra kolektīvu "izvilkt", turklāt viņam būtu "jānāk no malas".

Jāatgādina, ka Labklājības ministrija atbrīvoja no amata "Veģu" direktoru Vitoldu Kairišu pēc tam, kad organizācija "Glābiet bērnus" paziņoja par būtiskiem bērnu tiesību pārkāpumiem un vardarbību centrā. Tomēr ministrija noliedza, ka tas būtu saistīts ar "Glābiet bērnus" pārbaudi - centrā pārkāpumi atklāti jau iepriekš.

Savukārt "Veģu" darbinieki kategoriski noliedz vardarbības iespēju skolā un iesnieguši prasību tiesā par goda un cieņas aizskaršanu pret "Glābiet bērnus", uzskatot, ka skandālā vainojama kāda bijusī darbiniece.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!