Ojāra Veides stipendiju fonds aicina Latvijas ārstus pieteikties stipendijai studijām vai pētniecības darbam ārzemēs, kā arī kādas praksē noderīgas medicīnas iemaņas apgūšanai 2009./2010.mācību gadā, liecina paziņojums Latvijas Jauno ārstu asociācijas interneta mājaslapā.

Stipendijas mērķis ir veicināt Latvijas ārstu izglītību, palīdzot iegūt pieredzi ārzemēs, lai pēc tam šīs zināšanas varētu izmantot Latvijā. Stipendijas apmērs ir 1000 līdz 2000 ASV dolāru (472-944 lati).

Kandidātam pašam ir jāsameklē interesējošā programma un jāsagādā dokumenti, kas apliecina, ka viņu šajā programmā pieņemtu, ja būtu atbilstoši līdzekļi. Prioritāri tiek atbalstīta pētniecības projektu izstrādāšana, kas nepieciešama promocijai vai habilitācijai jau akadēmiskajā darbā iesaistītajiem Latvijas ārstiem.

Asociācijā uzsver, ka stipendijas nepiešķir konferences apmeklējumam vai īslaicīgiem kursiem. Stipendiju programma neatbalsta pārcelšanos uz pastāvīgu dzīvi ārzemēs. Tā paredzēta Latvijas ārstu izaugsmes veicināšanai.

Stipendiju pieteikumi tiek izskatīti visu gadu, bet piešķirto stipendiju skaits gadā svārstās līdz pieciem kandidātiem.

Ojāra Veides stipendiju fonds ir Kanādā ir nodibināts stipendiju fonds Latvijas kolēģiem, kas strādā veselības aprūpē, lai atbalstītu viņu tālāko specializēšanos savā nozarē ārzemju iestādēs. Atbalsts attiecas uz visām medicīnas personām.

Ojāra Veides stipendiju fondu nodibināja viņa māsa Irēna Groduma sava brāļa piemiņai. Ojārs Veide bija viņas brālis, kurš sāka studēt medicīnu Latvijas Universitātē 1940.gados. Studiju laikā viņu iesauca armijā, kur viņš zaudēja dzīvību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!