Foto: DELFI Aculiecinieks
Piektdien spēcīgākās vēja brāzmas bijušas 20 metri sekundē (m/s), kas novērotas gan Liepājas ostā, gan arī Ainažos, informēja Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā.

Nedaudz mazāk - 19 m/s - bijuši Kolkā, Stendē vējš pūtis brāzmās līdz 18 m/s, bet Ventspilī - 16 m/s.

Šodien galvenokārt Latvijas jūras piekrastē un centrālajos rajonos vējš pūtīs brāzmās 15-20 m/s, vienīgi galējos austrumos vēja brāzmas bijušas mierīgākas.

Jau ziņots, ka naktī uz rītdienu gaidāma tālāka vēja pastiprināšanās - jau dienvidrietumu, rietumu vējš jūras piekrastē brāzmās sasniegs 25-28 m/s. Ļoti stiprs vējš saglabāsies arī sestdien priekšpusdienā, bet pēcpusdienā tas jau pakāpeniski zaudēs spēku.

Naktī pa laikam gaidāmi nokrišņi - slapjš sniegs un lietus, austrumos arī sniegs. Ceļi atsevišķos posmos būs slideni. Gaisa temperatūra naktī būs no nulles līdz plus 5 grādiem.

Arī sestdien dienā laika apstākļus Latvijā noteiks ciklona dienvidu mala, kas nesīs mākoņainu laiku, tikai dažubrīd debesis atsevišķos valsts rajonos skaidrosies, pa laikam aizvien gaidāmi nokrišņi - lietus un slapjš sniegs. Ceļi atsevišķos posmos valsts austrumu daļā aizvien būs slideni.

Rīt priekšpusdienā dienvidrietumu vējš brāzmās vēl daudzviet sasniegs 15-18 m/s, piekraste rajonos 20-22 m/s, bet jūras piekrastē pat 25 m/s. Dienas gaitā gaisa temperatūra būtiski nepaaugstināsies un gaidāma plus 1, plus 5 grādu robežās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!