Foto: LETA
Prezidents slimnīcā no līdzcilvēkiem saņem atbalstu, atsūtītu ziedu veidā un laba vēlējumos. Kā portālu "Delfi" informēja Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas pārstāve Lāsma Sīle, ziedi tiek nodoti ģimenei, jo intensīvās terapijas palātā tos nav iespējams atstāt.

Tomēr kā "atbalstu slimnīca aicina ziedot asinis slimnīcas Asins sagatavošanas nodaļā, kas tieša veidā palīdzēs kardioķirurģijas un citiem pacientiem," skaidroja Sīle.

Ziņots, ka prezidenta vispārējais veselības stāvoklis pēc trešdien, 20. janvārī, veiktās sirds operācijas stabilizējas.

Ceturtdienas rītā prezidents pamodies no medikamentozā miega stāvokļa. Šobrīd Vējonim iek turpināta terapija.

Prezidents atrodas intensīvās terapijas nodaļā nepārtrauktā ārstu uzraudzībā.

Kā skaidro slimnīcā, atveseļošanās process ir individuāls un atkarīgs no organisma spējām tikt galā ar pēcoperācijas stāvokli un infekciju.

Šobrīd visa ārstu uzmanību ir vērsta uz atveseļošanās procesu, un, lai tas noritētu sekmīgi, nepieciešama mierīga un atbalstoša vide.

Jau vēstīts, ka Vējonis ar vīrusa infekciju pirmdien nogādāts Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas stacionārā "Gaiļezers".

Pirmdienas pēcpusdienā viņa veselības stāvoklis tika raksturots kā apmierinošs. Prezidenta kanceleja pirmdien informēja, ka prezidents turpina pildīt savus pienākumus, bet ir atcēlis šonedēļ plānotās tikšanās.

Prezidentam pirmdien tika veiktas pārbaudes slimnīcas sepses nodaļā. "Gaiļezera" Toksikoloģijas un sepses klīnikas personāls tika instruēts nepiederošām personām neizpaust ziņas par Vējoņa veselības stāvokli.

Otrdien, 19. janvārī, tika nolemts viņu pārvest uz Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcu un turpināt ārstēšanu tur.

Lai veltītu visus spēkus un uzmanību atveseļošanās gaitai, ar trešdienu, 20. janvāri, Valsts prezidenta pilnvaras uz laiku nodotas Saeimas priekšsēdētājai Inārai Mūrniecei (NA).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!