Foto: LETA
Aizsardzības ministram Raimondam Vējonim (ZZS) pēc vairāku dienu piespiedu dīkstāves beidzot ir izdevies izkļūt no nemieru un vardarbības plosītās Centrālāfrikas.

Vējonis gan nekonkretizē, kādā veidā izkļuvis no šīs valsts. Noprotams, ka šis ministra "twitera" paziņojums ievietots Francijā.


Vējonis pirmdien veiksmīgi nokļuvis Latvijā un Aizsardzības ministrija plkst.16:30 izziņojusi ministra un Nacionālo bruņoto spēku komandiera ģenerālleitnanta Raimonda Graubes preses brīfingu par Latvijas bruņoto spēku karavīru dienestu Centrālāfrikas Republikā.

Kā ziņots, Vējonis vairākas dienas bija "iesprostots" Centrālāfrikā, jo drošības apsvērumu dēļ nenotika lidojumi no Bangi. Ar ministru arī nebija iespējams sazināties.

7.oktobrī Vējonis un Nacionālo bruņoto spēku komandieris Raimonds Graube ieradās Centrālāfrikas Republikā (CĀR), kur vairāku dienu darba vizītē iepazinās ar Eiropas Savienības militārās operācijas norises gaitu. Latvijas kontingentu CĀR veido 40 karavīru vienība, kas uzdevumus pilda valsts galvaspilsētā Bangi.

Jau ziņots, ka 10.oktobra vakarā Latvijas karavīri CĀR galvaspilsētā iekļuvuši apšaudē. Cietušo nav, bet bojātas divas automašīnas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!