Foto: F64

Latvija seko līdzi Krievijas militārajām mācībām pie Latvijas un Igaunijas robežām, kā arī izdara savus secinājumus, sacīja aizsardzības ministrs Raimonds Vējonis.

Ministrs uzsvēra, ka Latvija monitorē visas mācības, kuras norisinās pie Latvijas robežām. Tomēr Krievija par savām rīkotajām mācībām ne vienmēr informējot. "Pamatproblēma, ko arī pārrunāju ar [Krievijas vēstnieku Latvijā Aleksandru] Vešņakovu, ir, ka savlaicīgi darām zināmu par mācībām, kas norisinās [Latvijā]. Krievijas puse ne vienmēr to izdara," atzina Vējonis.

Krievija gan šoreiz esot informējusi par trešdien uzsāktajām militārajām mācībām Pleskavas apgabalā. "Mēs sekojam mācībām un protams izdaram savus secinājumus. Jau kopš pagājušā gada mēs esam arī bruņotajos spēkos ieviesuši to, ka mēs pastiprinātāk novērojam robežu, lai mēs arī zinātu, kas notiek un, lai varētu pieņemt attiecīgus lēmumus. Darbības notiek," uzsvēra aizsardzības ministrs.

Jau vēstīts, ka Krievijas Pleskavas apgabalā, kas robežojas ar Baltijas valstīm, trešdien sākušās plašas desantnieku mācības. Tajās piedalās aptuveni 2000 karavīru un 500 tehnikas vienības. Mācību laikā Krievijas gaisa desantnieki veiks nosacīta pretinieka lidlauka sagrābšanu un iznīcināšanu, īstenos aizsardzības kaujas organizēšanu valsts robežas posma piesegšanai.

Krievijas Gaisa desanta spēku preses sekretāre majore Irina Kruglova norādīja, ka mācību laikā "ar izpletņiem tiks desantēti vairāk nekā pusotrs tūkstotis karavīru un 12 militārās tehnikas objekti". Kruglova informēja, ka mācības noslēgsies piektdien ar kaujas šaušanu a mācībām poligonā "Strugi Krasnije", tostarp izmantojot pašgājēju artilēriju.

Plānveida manevru pamata mērķis ir "pilnveidot desanta-uzbrukuma apakšvienību prasmes, izpildot dažādus mācību-kaujas uzdevumus nepazīstamā apvidū taktiskajos apstākļos, kas strauji mainās", viņa piebilda.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!