Vides ministrs Raimonds Vējonis aicina Rucavas pagasta pašvaldību nekavējoties izvērtēt patvaļīgās būvniecības gadījumu Nidas ciema kāpā un pieņemt lēmumu par attiecīgās būves nojaukšanu. Šādu viedokli ministrs pauž vēstulē, ko otrdien nosūtījis pagasta pašvaldībai, portālam “Delfi” pastāstīja Vides ministrijā.
Vides ministrija pavēl nojaukt lietuvieša kāpās uzcelto māju

Vējonis uzskata, ka ir nekavējoties jāvēršas pret personu, kas veikusi būvdarbus bez būvatļaujas un ir jāizmanto visi Būvniecības likumā noteiktie tiesiskie līdzekļi, lai novērstu normatīvo aktu pārkāpumus un videi nodarīto kaitējumu. Patvaļīga būvniecība krasta kāpu zonā, kas ietverta dabas parkā "Pape", uzskatāma par klaju to tiesību normu ignorēšanu, ar kuru palīdzību valsts cenšas aizsargāt noteiktas dabas teritorijas no apbūves, uzskata Vējonis.

Tā kā Rucavas pagasta padome plašsaziņas līdzekļiem ir norādījusi, ka pašvaldībai nav līdzekļu mājas nojaukšanai, Vides ministrija ir gatava finansēt nelikumīgi uzceltās būves nojaukšanu, līdzekļus pieprasot "Vides aizsardzības fondā" un pēc tam tos piedzīt no būves īpašnieka.

Saskaņā ar Būvniecības likuma 30.panta ceturto daļu pašvaldībai ir tiesības pieņemt lēmumu par nelikumīgi uzceltās būves nojaukšanu. Ja būves īpašnieks pašvaldības noteiktajā termiņā labprātīgi būvi nenojauc, pašvaldība organizē nelikumīgi uzceltās būves nojaukšanu. Ar nojaukšanu saistītos izdevumus sedz būves īpašnieks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!