Vairāki simti cilvēku ierosinājuši "Latvijas pastam" izdot vairākkārtējiem pasaules čempioniem motosportistiem Kristeram Serģim un Artim Rasmanim veltītu pastmarku, BNS informēja informācijas apkopotājs Aleksandrs Briedis.
Šāds lūgums izskanējis, pamatojoties uz Somijas pieredzi, kas par godu savam F-1 pasaules čempionam Mikam Hakinenam izdeva marku vēl pirms viņa atgriešanās mājās no čempionāta.

Izstādes "Motoru sports - 2000", kuras laikā šie ieteikumi tika saņemti, kurators devies ar ierosinājumu uz "Latvijas pastu". Tomēr tur paziņoja, ka marku izdošanas tematiskais plāns jau sen ir apstiprināts.

Līdzīga situācija bijusi arī pirms gada. "Vienīgā cerība, ka viņi izdos marku nākamajā gadā, bet tā operativitāte gan nav īpaši liela," sacīja Briedis.

Sporta mīļotājiem ir arī idejas par markas izdošanu, kas būtu veltīta skijoringam. Pēc šā sporta veida atbalstītāju viedokļa, Latvija ir skijoringa galvenais centrs pasaulē.

Briedis BNS informēja, ka Latvijā jau 70.gados slēpošana, kurā slēpotāju velk motorizēts transportlīdzeklis (piem., motocikls) tika atzīta par nacionālo sporta veidu. Citās zemēs šis sporta veids esot vairāk zināms tikai kā nacionāls sporta veids, kurā brauc ar ziemeļbriežu palīdzību.

Pirms vairākiem gadiem čehi Rīgā esot rīkojuši starptautiskas sporta sacensības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!