Foto: DELFI
Vēlētāju lielās aktivitātes dēļ Frankfurtes Vēlēšanu komisijai nācies kopēt vēlēšanu zīmes, informēja organizācijas "Latviešu kopība Vācijā" valdes priekšsēdis Nīls Ebdens.

Frankfurtē līdz plkst.14.30 pēc Vācijas laika ir nobalsojis 231 pilsonis.

"Ja salīdzina ar 11.Saeimas vēlēšanām, kad Frankfurtē pa visu dienu nobalsoja tikai 103 personas, tas ir liels pieaugums. Frankfurtes iecirknim bija tikai 200 balsošanas zīmes. Tās beidzās plkst.13.41. Sazinoties ar vēstniecību un Ārlietu ministriju, dabūjām atļauju zīmes kopēt. Kopētajām zīmēm otrā pusē uzspiests zīmogs, tāpat kā oriģinālām," stāstīja Ebdens.

Viena dāma Frankfurtes vēlēšanu iecirknī vēlējusies nobalsot arī ar vīra pasi un viņa pilnvaru, kas, protams, nav atļauts.

Minhenes vēlēšanu iecirknī ir nobalsojuši vairāk nekā 300 vēlētāju, Diseldorfā - nepilni 300. Visur vēlēšanas noritējušas bez īpašiem starpgadījumiem, informē Ebdens.

Kā ziņots, pie Latvijas vēstniecībām Īrijā un Lielbritānijā, kur izvietoti balsošanas iecirkņi, izveidojušās ļoti garas vēlētāju rindas. Gan Dublinā, gan Londonā pie vēstniecībām savu kārtu nobalsot gaida aptuveni 100 cilvēki. Patlaban, lai nobalsotu iecirknī Dublinā, rindā nākas gaidīt aptuveni stundu.

Līdz šim šajos iecirkņos nobalsojušo skaits ir salīdzinoši liels, aģentūra LETA uzzināja vēstniecībās.

Centrālās vēlēšanu komisijas līdz plkst.12 apkopotie dati par 36 no 85 ārzemēs esošajiem iecirkņiem liecina, ka ārvalstīs nobalsojuši 5043 pilsoņi jeb 9,24% no balsstiesīgo skaita.

Kā ziņots, kopumā ārvalstīs savu izvēli referendumā par krievu kā otro valsts valodu iespējams paust 85 iecirkņos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!