Venstpils ostas akvatorijā otrdien agri no rīta konstatēta vairāku tonnu dīzeļdegvielas noplūde, ko pārkraušanas laikā radījis ar Norvēģijas karogu kuģojošais kuģis "Sprite". Piesārņojuma platību patlaban precizē.
Par to informēja vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra preses sekretāre Ilze Viņķele un apstiprināja Jūras kontroles daļas priekšnieks Fēlikss Klagišs.

Otrdien plkst.4 no rīta Ventspils ostas 30.piestātnē konstatēts, ka, pārkraujot dīzeļdegvielu no Norvēģijas kuģa ar Oslo pierakstu, ar balasta ūdeņiem ostas akvatorijā noplūda vairākas tonnas dīzeļdegvielas.

Kuģis un piesārņotā apkārtne ir bloķēta, noplūde ir lokalizēta, ostā strādā trīs naftas savācējkuģi. Laika apstākļi ir labvēlīgi izplūdušās dīzeļdegvielas savākšanai. Ventspils ostas pārvalde veic nepieciešamos pasākumus seku likvidācijai, ziņoja Viņķele.

Klagišs apliecināja, ka pašlaik dodas uz Venstpili, lai uz vietas sekotu noplūdes seku likvidācijas darbiem un novērtētu videi nodarīto kaitējumu, par ko kuģim noteikti būs sods.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!