Aizvadītās nedēļas nogalē Ekonomikas policijas biroja darbinieki Valsts robežsardzes Ventspils pārvaldes Informācijas daļas priekšnieka Andra V. dienesta automašīnā atklājuši 60 pudeles nemarķēta alkohola.
Kopumā aizvadītajā nedēļā par dažādiem likumpārkāpumiem aizturēti trīs robežsargi.

Drošības policijas priekšnieka palīdze Kristīne Apse informēja, ka Drošības policijai ir informācija, ka 3.aprīlī Ekonomiskās policijas darbinieki Ventspils Informācijas daļas priekšnieka dienesta automašīnā atraduši 30 pudeles nemarķēta konjaka "Belij Aist" un 30 pudeles nemarķēta degvīna "Černogolovka".

Par atklāto kravu sastādīts administratīvais pārkāpumu protokols pēc Administratīvā pārkāpuma kodeksa 169.panta par ar akcīzes nodokli apliekamo preču uzglabāšanas un pārvadāšanas noteikumu pārkāpšanu.

Sods par šādu likumpārkāpumu paredz uzlikt naudas sodu līdz 250 latiem.

Šorīt, lai pārrunātu pēdējās nedēļas aizturēšanas, iekšlietu ministrs Māris Gulbis tikās ar Drošības policijas priekšnieku Jāni Reiniku un Robežsardzes priekšnieku Gunāru Dāboliņu.

Ministra preses sekretāre Maija Celmiņa aģentūrai LETA pēc tikšanās sacīja, ka Gulbis ar Dāboliņu pārrunāja robežsardzes iekšējās kontroles problēmas un iespējas to uzlabot un veidot efektīvāku robežas kontroli uz Latvijas robežas.

Celmiņa teica, ka ministrs uzdevis Robežsardzes priekšniekam pievērst lielāku uzmanību un veikt stingrāku kontroli dienestā, kā arī uzlabot sadarbību ar citiem ministrijas dienestiem robežapsardzībā.

Savukārt Dāboliņš šodien tiekas ar Jelgavas pārvaldes personālu.

Jau ziņots, ka sestdien, 5.aprīlī, Rīgas ostā par dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu mantkārīgos nolūkos aizturēja 1975.gadā dzimušo robežsardzes Rīgas pārvaldes jaunāko inspektoru. Savukārt 2.aprīlī tika aizturēts Grenctāles robežkontroles punkta robežsargs, kurš pieprasīja 40 latu kukuli, lai ar kādu vieglo automašīnu kontrabandas ceļā Latvijā varētu ievest cigaretes.

Sestdien aizturētā robežsarga automašīnā "Mercedes Benz 250" policisti atrada 2500 paciņas cigarešu "L&M". Šīs cigaretes aizturētais vīrietis bija sagatavojis nelegālai nogādāšanai uz ostā pietauvoto kuģi. Policija ierosinājusi krimināllietu pēc Krimināllikuma 318.panta 2.daļas par dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu mantkārīgā nolūkā.

Iekšlietu ministrija informē: ja iedzīvotājiem un robežas šķērsotājiem rodas aizdomas par tiesībsargu iespējamiem likumpārkāpumiem, var zvanīt pa telefonu 8001060.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!