"Izklaides centrs "Vernisāža"" Rīgas domei nosūtījis vēstuli, kurā lūdz lauzt vienošanos par Vērmanes dārza apsaimniekošanu un atlīdzināt tā labiekārtošanā ieguldītos līdzekļus.
‘Vernisāža’ nes zaudējumus tās īpašniekiem

Kā informēja Rīgas domē, 17.aprīlī Vērmanes dārza apsaimniekotāji domei nosūtījuši vēstuli, kurā lūdz lauzt vienošanos, kā arī atlīdzināt 739 606, 9 latus par parka labiekārtošanu. Turklāt, ņemot vērā, ka dažādu apstākļu dēļ parka apsaimniekotāji nav veikuši visu tā rekonstrukciju, domei tiek lūgts pārskatīt arī nomas maksu par šo zemes gabalu pilsētas centrā un piemērot to atbilstoši rekonstrukcijas laikam - 0,10 latus par kvadrātmetru. Pēc Vērmanes dārza apsaimniekotāju aprēķiniem, no 2001.gada 1.janvāra summa, kādu vajadzētu pārrēķināt nomas maksā, ir 9 945, 87 lati.

Kā vēstulē domei norāda Vērmanes dārza apsaimniekotāji, parka rekonstrukcijā realizētas tikai sešas no astoņām plānotajām kārtām un kopumā šajos projektos ieguldīti 924 508,62 lati. Rīgas domes institūciju un ilgā darbu saskaņošanas procesa dēļ Vērmanes dārzā nav ierīkots ģimenes centrs, izveidota autostāvvieta Tērbatas ielas posmā no Brīvības līdz Tērbatas ielai, kā arī pazemes autostāvvieta.

Taču no 2001.gada apsaimniekotāji samaksājuši 280 250 latus zemes nomas maksā un 6 858 latus lielu nekustamā īpašuma nodokli par zemi.

Turpretī ieņēmumi no objektiem, kas atrodas izklaides centra pārziņā, bijuši Ls 43 600. Līdz ar to šī projekta lielākais dalībnieks un investors SIA "Man-tess" atteicies ieguldīt līdzekļus parka turpmākā rekonstrukcijā, un centrs lūdz domi lauzt līgumu un segt izmaksas, kādas radušās tā labiekārtošanā.

Rīgas domes Pilsētas attīstības departamenta direktora vietas izpildītājs Vilnis Štrams neapstiprināja, vai domes rīcībā ir informācija, kas apliecinātu izklaides centra veiktos darbus un ieguldījumus Vērmanes dārza rekonstrukcijā. Kā pieļāva Štrams, domē varētu būt iesniegtas veikto darbu tāmes. Viņš arī piebilda, ka gadījumā, ja domes komitejas departamentam dos uzdevumu izvērtēt ieguldījumus Vērmanes dārzā, tas tiks paveikts.

Izklaides centrs "Vernisāža" patlaban oficiāli pieder "Parekss bankai", kas to tālāk nodevusi līzingā. Vērmanes dārzu Rīgas dome uz 25 gadiem iznomāja SIA "Raimonda Paula muzikālais centrs "Vernisāža"". Domes lēmuma 6.punktā teikts, ka iznomātājs [Rīgas dome] var vienpusēji atkāpties no līguma, ja "SIA "Raimonda Paula muzikālais centrs "Vernisāža"" nav nekustamā īpašuma Rīgā, Tērbatas ielā 2, īpašnieks".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!