Valsts aģentūra “Jaunie trīs brāļi” izsludinājusi konkursu par jaunās akustiskās koncertzāles celtniecībai izvēlētā AB dambja tehniskā stāvokļa novērtēšanu.
Kultūras ministrijas un Rīgas domes komisija atzinusi AB dambi par vispiemērotāko vietu jaunās akustiskās koncertzāles celtniecībai, bet ģeotehniķi pauduši bažas par dambja tehnisko stāvokli.

Valsts aģentūra “Jaunie "Trīs brāļi” pirmdien izsludinājusi atklātu konkursu par AB dambja tehniskā stāvokļa novērtējumu un vispārējo ģeoloģisko raksturojumu, liecina Iepirkumu uzraudzības biroja mājas lapā publicētais paziņojums.

Pretendents varēs iesniegt piedāvājumus tikai par visu apjomu. Dambja tehniskā stāvokļa novērtēšanu būs jāveic līdz šā gada beigām. Piedāvājumus varēs iesniegts līdz 22.septembrim.

Latvijas Ģeotehniķu Savienība (LĢTS) pagājušajā nedēļā pauda, ka jaunceļamās Rīgas koncertzāles projekts AB dambī ir sākts bez pietiekošas būvlaukuma izvērtēšanas. Ģeotehniķu savienība uzsvēra, ka Rīgas koncertzāle ir celtne, kurai jākalpo vairāki gadu simti un nepārdomāti risinājumi šādā projektā nav pieļaujami.

Nozares speciālisti uzskata, ka ir nepieciešams veikt projektējamās koncertzāles vietas grunts ģeotehnisko un dambja hidrotehnisko izpēti. Ņemot vērā pašreiz esošo informāciju, ģeotehniķi prognozēja, ka dambja stāvoklis ir neapmierinošs un to nāksies rekonstruēt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!