Aizsardzības ministrs Einars Repše (JL) ir uzdevis Nacionālo bruņoto spēku (NBS) komandierim viceadmirālim Gaidim Andrejam Zeibotam līdz decembrim iesniegt paskaidrojumus par atklātajiem gadījumiem, kas liecina par vāju munīcijas glabāšanas, uzskaites un norakstīšanas kontroli.
Aizsardzības ministrijas (AM) Sabiedrisko attiecību departamenta Preses nodaļas vadītāja Anda Baraškina informēja, ka ministrs pieprasījis "nekavējošu un aktīvu rīcību, lai sakārtotu munīcijas, ieroču un ekipējuma glabāšanas un kontroles sistēmu".

"Nav pieļaujama situācija, kad no militārajām bāzēm var kaut kas pazust vai tikt nesodīti nozagts. Nekavējoši ir jāveic pasākumi, lai nepieļautu šādu gadījumu atkārtošanos," norādījis Repše.

Repše lūdz NBS komandierim paskaidrojumā arī norādīt šādas situācijas rašanās cēloņus un atbildīgās amatpersonas, kuru vainas dēļ nav nodrošināta pienācīga munīcijas glabāšanas kontrole.

Organizētās noziedzības apkarošanas pārvaldes darbinieki sadarbībā ar Militārās izlūkošanas un drošības dienesta darbiniekiem aizdomās par vairāk nekā 14 kilogramu trotila zādzību no NBS militārās bāzes aizturējuši vairākas personas, arī vienu militārpersonu.

Savukārt Drošības policija par nelikumīgu sprāgstvielu un munīcijas glabāšanu ir aizturējusi arī kādu sauszemes spēku speciālistu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!