Foto: LETA
Par nekvalitatīvu pienākumu pildīšanu, kas saistīti arī ar darbinieku tiesību neievērošanu, Veselības inspekcijas (VI) vadītājam Egilam Harasimjukam izteikts rājiens, informēja Veselības ministrijas (VM) pārstāvis Oskars Šneiders.

Disciplinārlieta pret VI vadītāju tika ierosināta šā gada septembrī, pamatojoties uz VM dienesta pārbaudē konstatētajiem pārkāpumiem, kas saistīti ar valsts civildienesta attiecību izbeigšanu ar inspekcijas ierēdņiem un Administratīvās rajona tiesas Rēzeknes tiesu nama sprieduma par atjaunošanu amatā izpildi.

Kopumā ir bijuši divi gadījumi, kad konstatēti pārkāpumi civildienesta attiecību izbeigšanā, turklāt vienā no gadījumiem darbinieku bija jāatjauno amatā, kas netika izdarīts, skaidroja Šneiders.

Disciplinārlietas izmeklēšanas komisija norāda, ka Harasimjuks ar savu rīcību nav nodrošinājis atsevišķu iestādes administratīvā darba jomu tiesiskumu un ir pieļāvis savu pienākumu nekvalitatīvu pildīšanu. Tāpat viņš nav ievērojis ierēdņa tiesības tikt atjaunotam iepriekšējā amatā, tādējādi pieļaujot disciplinārpārkāpumu.

VI Komunikācijas nodaļā norādīja, ka šo jautājumu inspekcija un tās vadītājs pagaidām nekomentēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!