"Jaunā laika" (JL) Saeimas frakcija no pašu rindām par vispiemērotākajiem kandidātiem veselības ministra amatā uzskata mediķus Ingrīdu Circeni un Viesturu Šiliņu. Taču uzver, ka šie nebūt nav vienīgie kandidāti un par šo jautājumu lems visa partija, nevis frakcija.
JL Saeimas frakcijas vadītājs Krišjānis Kariņš pastāstīja, ka pirmdienas deputātu tikšanās reizē JL parlamentārieši sprieda gan par veselības ministra amata atlases kritērijiem, gan konkrētām kandidatūrām. "Pagaidām vēl nav skaidrības par šo jautājumu, un tagad jau nosaukti daudz vairāk par desmit kandidātiem. Turklāt turpinās vēl diskusija par to, vai tas būs mediķis vai nemediķis," sacīja Kariņš.

Kā viens no iespējamiem veselības ministra amata kandidātiem nosaukts arī ārsts un deputāts Aigars Pētersona, kurš personīgi atteicies kandidēt. Pētersons žurnālistiem savu izvēli nekandidēt uz veselības ministra amatu argumentēja, sakot "es esmu ķirurgs, praktizējošs ārsts, nevis veselības organizators". Pētersons norādīja, ka veselības ministra amatā no saviem kolēģiem vēlētos redzēt Circeni, turklāt pauda pārliecību, ka veselības ministra amatā jābūt cilvēkam, kurš labi spēj organizēt veselības aprūpi un ir arī saistīts ar to. "Šajā amatā nevar ielikt juristu vai finansistu, jo tas arī pārāk cieši skar pacientu un ārstu attiecības." Sarunas noslēgumā Pētersons daudznozīmīgi piebilda - "meklējiet sievieti".

Savukārt viens no nosauktajiem veselības ministra amata kandidātiem Šiliņš žurnālistiem atzina, ka viņa izvēle lielā mērā būs atkarīga no tā, "kādi būs noteikumi". "Cik var cerēt uz finansējuma pieaugumu un kāda būs sadarbība ar nevalstiskajām organizācijām." Iespējams, ka JL valde par veselības ministra amata kandidātu lems trešdien.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!