Foto: F64

Aigara Kalvīša (TP) veidotajā Ministru kabinetā veselības ministrs būs Gundars Bērziņš, īpašu uzdevumu ministrs sabiedrības integrācijas lietās - Ainars Latkovskis (JL), informēja "Jaunā laika" un Tautas partijas preses sekretāri.

Gundars Bērziņš ir dzimis 1959.gadā, augstāko izglītību ieguvis Rīgas Politehniskajā institūtā, kur 1983.gadā ieguvis automobiļu saimniecības inženiera specialitāti.

Strādājis par Transporta un ceļu saimniecības ministrijas Speciālā zinātniski pētnieciskā projektēšanas biroja vecāko inženieri, Autotransporta un šoseju ministrijā par vecāko inženieri. No 1989.gada jūnija līdz 1993.gada jūlijam saimniekojis Jēkabpils rajona Variešu pagasta zemnieku saimniecībā "Delles", darbojies vietējā pašvaldībā.

1993.gadā kļuvis par Latvijas Zemnieku savienības (LZS) biedru un no šīs partijas saraksta ievēlēts 5.Saeimā.

Valda Birkava (LC) valdībā bijis Zemkopības ministrijas parlamentārais sekretārs. No 1995. līdz 1997.gadam Gundars Bērziņš bijis Ministru prezidenta Andra Šķēles (TP) padomnieks.

1997.gada jūlijā Gundars Bērziņš izstājās no LZS, bet 1998.gada aprīlī parakstīja manifestu par Tautas partijas (TP) dibināšanu, bija TP ģenerālsekretārs. 7.Saeimā tika ievēlēts no TP saraksta un kļuva par TP Saeimas frakcijas priekšsēdētāju.

Andra Bērziņa (LC) valdībā ieņēmis finanšu ministra amatu.

8.Saeimā Gundars Bērziņš ir ievēlēts par Budžeta un finanšu komisijas priekšsēdētāju, viņš ir arī TP valdes loceklis.

Ja pēc apstiprināšanas veselības ministra amatā Gundars Bērziņš noliks Saeimas deputāta mandātu, tas pienāksies Jānim Škaparam.

Ainars Latkovskis dzimis 1967.gadā, 1993.gadā beidzis Latvijas Universitātes Vēstures un filozofijas fakultāti, iegūstot vēsturnieka un vēstures pasniedzēja kvalifikāciju.

1995.gadā beidzis Džordža Vašingtona universitāti ASV, iegūstot maģistra grādu starptautiskajās attiecībās.

Valsts ieņēmumu dienesta Galvenās muitas pārvaldē strādājis par Muitas modernizācijas vadības daļas priekšnieku. 8.Saeimā ievēlēts no partijas "Jaunais laiks" (JL) saraksta, ir Korupcijas, kontrabandas un organizētās noziedzības novēršanas un apkarošanas uzraudzības komisijas priekšsēdētājs, JL valdes loceklis.

Ja Latkovskis pēc apstiprināšanas īpašu uzdevumu ministra sabiedrības integrācijas lietās amatā noliks Saeimas deputāta mandātu, tas pienāksies juristei Mārai Ceriņai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!