Foto: LETA

Tieslietu ministrijas (TM) un Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšā vēl stāv ļoti liels darbs Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijas (OECD) rekomendāciju ieviešanā, intervijā aģentūrai LETA atzina Latvijas jaunā vēstniece OECD Ivita Burmistre.

Runājot par to, ka Kukuļošanas apkarošanas starptautiskajos biznesa darījumos darba grupa Latvijas 2. fāzes novērtēšanas ziņojumā bija paudusi nopietnas bažas par KNAB darbību, vēstniece skaidroja, ka Latvija iestāšanās procesā izgāja vairākus izvērtējuma posmus. "Pagājušā gada oktobrī publicētais ziņojums iekļauj vairāk nekā 40 rekomendācijas, kuras valstij tuvāko gadu laikā ir jāievieš. Šā gada oktobrī gaidāms pirmais progresa ziņojums," sacīja diplomāte.

Jaunā vēstniece norādīja, ka TM valsts sekretāra vietnieces Lailas Medinas vadībā izveidojusi atsevišķu darba grupu, kas risinās rekomendāciju ieviešanas jautājumus, kas skars KNAB, kā arī vēl virkni dažādu jautājumu. Tāpat noteiktas par katru rekomendāciju atbildīgās institūcijas un termiņi. "Tomēr TM un KNAB priekšā vēl stāv ļoti liels darbs šo rekomendāciju ieviešanā," atzina Burmistre.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!