Latvijā ceturtdien pēcpusdienā notikušās vētras dēļ cietuši piecpadsmit cilvēki, divi gājuši bojā, bet aizvadītā nakts pagājusi mierīgi - citu cietušo nav bijis. Desmit cilvēki traumas guvuši no krītošiem kokiem, bet pieci cietuši citos apstākļos. Visu cietušo veselības stāvoklis ir smags, jo viņi guvuši kombinētas traumas.
Vētrā nodarīti lieli postījumi un cietuši cilvēki

Ceturtdien pēcpusdienā, krītot vēja lauztam kokam, Rīgā, Murjāņu ielā, gājis bojā kāds vīrietis.

Negadījums Murjāņu ielā pie 10.nama noticis, kad vīrietis pastaigājies ar bērnu ratiņos. Vīrietis gājis bojā, savukārt bērniņam nekas nekaišot.

Savukārt Valmieras rajona Kocēnos īsi pēc plkst.18 pie kādas lauku mājas zem vētrā krītošiem kokiem bojā gājusi 15 gadus veca meitene.

Ugunsdzēsēji izsaukti gandrīz 200 reizes

Ugunsdzēsēji ceturtdien Latvijā devušies gandrīz 200 izsaukumos, lai veiktu glābšanas darbus, tostarp vētras nodarīto postījumu dēļ bijuši 176 izsaukumi, un galvenokārt nācies no ielām un ceļiem novākt vējā nolūzušos kokus, informē Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD).

Kopumā ugunsdzēsēji piedalījušies 194 glābšanas darbos. Visvairāk ar dabas stihiju saistīto izsaukumu bijis Rīgā - 79. Tāpat lielus postījumus vējš nodarījis Ogres rajonā, kur glābšanas darbi veikti 43 reizes, kā arī Tukumā un Jelgavā.

Visbiežāk ugunsdzēsējiem nācies sazāģēt un novākt uz ielām un ceļiem sakritušus kokus, tāpat novākti vairāki uz māju jumtiem un elektrolīniju vadiem uzkrituši koki.

Rīgā, Zemgales priekšpilsētā, Krūzes 27, uz ceļa braucamās daļas nokritis koks aizķēris automašīnu "Ford Escord", cietis 1977.gadā dzimušais Kaspars, kas nogādāts Rīgas 1.slimnīcā.

Latgales priekšpilsētā krītoši koki bojājuši vairākas automašīnas. Matīsa ielā 1 koks uzgāzies uz četrām automašīnām. Koks automašīnai uzkritis arī Lokomotīves ielā 64.

Tukumā vairāki koki, krītot, bojājuši māju jumtus. Kuldīgas ielā 70 piecstāvu mājai vētrā norauts jumts 480 kvadrātmetru platībā, un ugunsdzēsēji novākuši jumta atlūzas. Savukārt Kuldīgas ielā 6, uzkrītot kokam, jumts iebrucis 48 kvadrātmetru platībā. Koks uzkritis arī mājai Kuldīgas ielā 33.

Britu tūristi iesprostoti Siguldas gaisa tramvajā

Siguldā vētras laikā notikušo elektropiegādes traucējumu dēļ apstājies gaisa tramvajs un aptuveni 30 metru augstumā virs zemes piecas stundas pavadījuši 12 cilvēki, tajā skaitā 11 tūristi no Lielbritānijas, kuri vakarā veiksmīgi nogādāti uz zemes, informē Siguldas pašvaldības uzņēmuma "Jumis" gaisa trosu ceļa priekšnieks Ludvigs Ločmelis.

"Kādu 50 kilometru rādiusā Siguldā nebija elektrības, arī sakari bija bojāti, un, lai sazinātos ar kādu elektrostaciju, bija jāizmanto transports. Kamēr sagādājām pārvietojamo elektrostaciju, pagāja piecas stundas," skaidroja Ločmelis.

Viņš sacīja, ka vagons zemē nogādāts plkst.21.30. Uz notikuma vietu bija izsaukts arī ātrās medicīniskās palīdzības dienests, taču nevienam no vagonā ieslodzītajiem mediķu palīdzība nebija nepieciešama. "Visi jutās normāli, un viņiem arī nebija pretenziju par notikušo, vismaz man neviens negāja klāt uz nesūdzējās. Vairāk pārdzīvoja tie, kas bija palikuši krastā," klāstīja Ločmelis.

Gaisa trosu ceļa priekšnieks arī norādīja, ka tramvajā bija rācija un visu laiku, kamēr vagons atradās gaisā, ar tajā esošajiem cilvēkiem bija iespējams sazināties.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!