Ceturtdien, atgriežoties no darba vizītes Briselē, Rīgas vicemērs Almers Ludviks (LPP/LC) secinājis, ka Latvijas galvaspilsētas sastrēguma risināšanā varētu izmantot satiksmes regulētājus, informēja pašvaldībā.
Vakar ar šādu aicinājumu klajā nāca vicemērs Jānis Dinevičs (LSDSP). Aģentūras LETA arhīvs liecina, ka šāda ideja Rīgas domē tika vairākas reizes apspriesta kopš pagājušā gada vidus.

"Rīga sastrēguma risināšanā varētu mācīties no vairāku Eiropas un pasaules pilsētu prakses, kad intensīvas satiksmes periodos uz ielu krustojumiem tiek izlikti satiksmes kustības regulētāji," norāda Ludviks.

Kā novērojis vicemērs, šādā veidā sastrēgumu problēma tiekot risināta gan Briselē, gan Pekinā - regulētājs ātri reaģē uz situāciju un veicina vienmērīgu transporta plūsmu ielu krustojumos.

Ludviks uzskata, ka satiksmes regulētājs sastrēguma stundās būtu lietderīgs, piemēram, K.Valdemāra un Kronvalda bulvāra krustojumā, Uzvaras bulvāra un Slokas ielas krustojumā, Lāčplēša un Sadovņikova ielas krustojumā un citur.

Ludviks piekrītot Dinevičam, ka satiksmes regulētāju funkciju veikšanai varētu palielināt pašvaldības policijas pilnvaras.

Kā liecina aģentūras LETA arhīvs, partijas "Jaunais laiks" domes frakcija jau pagājušā gada 6.jūnijā ierosināja transporta plūsmas organizēšanā Rīgas ielās iesaistīt ceļu satiksmes regulētājus, tādējādi mazinot sastrēgumus galvaspilsētā. Rīgas domes deputāti Olafs Pulks (JL), Juris Zvirbulis (JL) un Modris Jaunups (JL) iesniedza šādu priekšlikumu domes Satiksmes un transporta lietu komitejas priekšsēdētājam Andrejam Požarnovam (TB/LNNK).

Pēc tam Satiksmes departaments 2006.gada jūlijā sagatavoja ieteikumus grozījumiem likumdošanā, lai pašvaldības policijai būtu tiesības regulēt satiksmi vasaras perioda sastrēgumu stundās.

Lai Rīgas Pašvaldības policija (RPP) turpmāk varētu iesaistīties ceļu satiksmes regulēšanā un uzraudzībā pilsētas administratīvajā teritorijā, Drošības un kārtības jautājumu komitejas deputāti šā gada 11.janvārī atbalstīja RPP sagatavotos priekšlikumus attiecīgu grozījumu veikšanai likumos.

Kā ceturtdien sacīja Pulks, "visi pēdējās dienās izskanējušie ierosinājumi nav nekas jauns". Deputāts pauda izbrīnu, kādēļ daudzi no ieteikumiem nav ieviesti, jo visu laiku par satiksmes organizāciju Rīgā atbildējusi apvienības "Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK domes frakcija.

"Urā! Dinevičs un Ludviks pēc gada atzinuši par labu esam to, ko mēs jau sen teicām, ka pašvaldības policijai vajadzētu dot tiesības regulēt satiksmi Rīgā," ironizēja Pulks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!