Valsts ieņēmumu dienests (VID) pabeidzis Privatizācijas aģentūras (PA) padomes locekļa Normunda Lakuča sniegto paskaidrojumu un papildu deklarācijas pārbaudi saistībā ar viņa 1999.gada amatpersonas deklarācijā uzrādītajiem aptuveni 4,7 miljonu uzkrājumiem. Ziņas par pārbaudes rezultātiem VID nesniedz.
VID Komunikāciju daļas vadītāja Dita Kļaviņa noliedza, ka Lakučs būtu saukts pie kriminālatbildības, norādot, ka ar VID veiktās pārbaudes rezultātiem pati bijusī valsts amatpersona esot iepazīstināta un sīkāki paskaidrojumi prasāmi pašam Lakučam. Vaicāta, vai Lakučs saukts pie administratīvas atbildības, Kļaviņa uzsvēra, ka šis jautājums būtu uzdodams Lakučam.

VID šā gada pavasarī sāka Lakuča sniegtās papildu deklarācijas un paskaidrojumu pārbaudi. Pārbaudot šos paskaidrojumus, uz Lakuču pilnībā attiecināts fiziskas, ne vairs valsts amatpersonas statuss, līdz ar to liedzot VID bez personas piekrišanas izpaust jebkuru informāciju par veiktās pārbaudes rezultātiem.

Komunikāciju daļas vadītāja norādīja, ka VID negrasās meklēt Lakuču, lai lūgtu viņam atļauju publiskot pārbaudes rezultātus, jo "Lakuča kungu jau tā ir samērā grūti sastapt". VID turklāt nevēlas radīt precedentu, darot sabiedrībai zināmu informāciju par publiski neizpaužamām ziņām, kas skarot "tik skandalozu" personu kā Lakučs, jo, sniedzot informāciju šajā konkrētajā gadījumā un nesniedzot to citos, VID pārkāptu likumu.

Kā ziņots, VID sākotnēji plānoja, ka Lakuča iesniegtie dokumenti saistībā ar viņa 1999.gada amatpersonas deklarācijā sniegtajām ziņām par uzkrājumiem aptuveni 4,7 miljonu vērtībā tiks pārbaudīti un šīs pārbaudes pabeigtas maija sākumā.

VID bija jāprecizē, vai visi Lakuča sniegtie paskaidrojumi un iesniegtie dokumenti atbilst patiesajiem apstākļiem. Tikai pēc pārbaužu beigām VID gatavojās pateikt, vai amatpersona ir samaksājusi iedzīvotāja ienākumu nodokli no visiem deklarācijā dažādās valūtās norādītajiem uzkrājumiem. Pretējā gadījumā VID varētu noteikt nodokļu uzrēķinu, vai arī gadījumā, ja tiktu konstatēti pārkāpumi, amatpersonu saukt pie administratīvās vai kriminālatbildības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!