Foto: DELFI

Radīta mobilā lietotne "Attaisnotie izdevumi", lai atvieglotu un vienkāršotu Gada ienākumu deklarācijas iesniegšanu tiem, kuri vēlas saņemt iedzīvotāju ienākuma nodokļa pārmaksas atmaksu par ārstniecību, izglītību un citiem attaisnotajiem izdevumiem, portāls "Delfi" uzzināja Valsts ieņēmumu dienestā (VID).

Mobilā lietotne "Attaisnotie izdevumi" atvieglo gada ienākumu deklarācijas D4 pielikuma "Attaisnotie izdevumi par izglītību un ārstnieciskajiem pakalpojumiem" aizpildīšanu. Tā nodrošina attaisnoto izdevumu apliecinošu dokumentu, piemēram, čeku fotogrāfiju un to aprakstu, pakāpenisku uzkrāšanu kalendāra gada laikā, lai, aizpildot Gada ienākumu deklarāciju VID Elektroniskās deklarēšanas sistēmā (EDS), šos attaisnojuma dokumentus varētu ērti pievienot deklarācijai.

Mobilā lietotne "Attaisnotie izdevumi" ir pieejama uzstādīšanai bez maksas "Android", "iOS" un "Windows" iekārtu lietotājiem.

EDS reģistrētie lietotāji mobilajai lietotnei var pieslēgties, izmantojot savu EDS lietotāja vārdu un paroli.

Lietotāji, kuri EDS ir reģistrējusies tiešsaistē ar www.latvija.lv autentifikācijas moduļa starpniecību un nav saņēmuši lietotāja vārdu un paroli, mobilajā lietotnē var autentificēties ar QR koda palīdzību.

QR kods personas autentifikācijai mobilajā lietotnē ir pieejams EDS sadaļas "Iestatījumi" lapā "Profils". Vispirms uz datora ekrāna ir jāatver profila lapa ar tajā redzamu QR kodu, tad mobilās lietotnes autentifikācijas ekrānā jāizvēlas "Autentificēties ar QR kodu" un atvērtā QR koda skenera lietotne ir jāpietuvina datora ekrānā redzamajam QR kodam līdz brīdim, kamēr kods tiek nolasīts un skaņas signāls identificē sekmīgu pieslēgšanos.

Plašāka informācija par maksājuma dokumentu pievienošanu un nosūtīšanu pieejama materiālā "Attaisnoto izdevumu dokumenti un gada ienākumu deklarācijas D4 pielikums par 2015.gadu", kas pieejams VID mājaslapā sadaļā "Noderīgi/Elektroniskās deklarēšanas sistēma (EDS)/Palīgmateriāli".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!