Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektora vietnieks muitas jomā, Muitas pārvaldes direktors Tālis Kravalis pērn 1. novembrī tika atbrīvots no ierēdņa amata, portālam "Delfi" apliecināja VID.

Jāatgādina, ka Kravalis iepriekš jau tika atbrīvots no amata, bet vēlāk darbu atguva. Bijusī VID vadītāja Ināra Pētersone pērn 29. februārī atbrīvoja Kravali no amata, taču finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola (ZZS) jūlija beigās, ņemot vērā Kravaļa sūdzību, uzdeva VID viņu atjaunot amatā.

Pēc dažām dienām augusta sākumā Kravalis tika atstādināts no amata pienākumu izpildes uz disciplinārlietas izmeklēšanas laiku.

Saskaņā ar VID teikto disciplinārlietas izmeklēšana tika pabeigta pērnā gada 31. oktobrī. Valsts civildienesta ierēdņu disciplināratbildības likums paredz, ka disciplinārlietā atstādinātajam ierēdnim par atstādināšanas laiku, bet ne ilgāk kā līdz disciplinārsoda izpildes uzsākšanai, tiek izmaksāta mēnešalga un sociālās garantijas.

Deklarācija, ko Kravalis iesniedzis, beidzot pildīt amata pienākumus, liecina, ka pērn pieauguši Kravaļa bezkaidrās naudas uzkrājumi – deklarācijā par 2015. gadu viņš norādījis 13,9 tūkstošu eiro uzkrājumus "SEB bankā", bet pērnā gada novembrī iesniegtajā deklarācijā tie sasnieguši 25,9 tūkstošus eiro.

Līdz aiziešanai Kravalis saņēmis algu no VID attiecīgi 7147 eiro un 7325 eiro apmērā, kā arī kompensāciju no Finanšu ministrijas 13,4 tūkstošu eiro apmērā. Tāpat viņš saņēmis 3,84 eiro no "SEB bankas" kā procentmaksājumus.

Kravalis nav norādījis parādsaistības, kas pārsniegtu 20 minimālās mēnešalgas, tāpat viņš nav izsniedzis aizdevumus šādā apmērā. Viņam pieder 2008. gada automašīna "Toyota Land Cruiser".

2015. gada oktobrī Kravalis uz dienesta izmeklēšanas laiku tika atstādināts no amata. Disciplinārlieta tika uzsākta par vairākām epizodēm, no kurām nozīmīgākā bija izvērtēt to, vai tranzīta procedūra Latvijā ieviesta atbilstoši Eiropas Savienības regulai.

Kravalis VID ģenerāldirektora vietnieka muitas jomā, kā arī Muitas pārvaldes direktora amatā strādāja kopš 2010. gada.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!