Foto: F64

Valsts ieņēmumu dienests (VID) piemērojis administratīvos sodus Valsts policijas Rīgas reģiona kārtībniekam, Kultūras akadēmijas senatorei, kā arī Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes vecākajai sistēmanalītiķei par laikus neiesniegtām valsts amatpersonas deklarācijām.

PMLP vecākajai sistēmanalītiķei Zanei Rākei piemērots 100 latu administratīvais sods, Kultūras akadēmijas senatorei Andai Laķei un Valsts policijas kārtībniekam piemērots katram 30 latu sods, liecina VID publiskojamo datu bāzē pieejamā informācija.

Lēmumi par Rātkes un Laķes sodīšanu stājušies spēkā un februāra sākumā jau izpildīti, savukārt lēmums par kārtībnieka sodīšanu vēl nav izpildīts, liecina VID dati.

Pēc VID publiskojamo datu bāzē pieejamās informācijas, Rātkei piemērotais 100 latu sods ir lielākā summa, ko VID piemērojis amatpersonai, kopš pērn stājās spēkā izmaiņas likumos, kas noteica VID pienākumu publiskot sodīto valsts amatpersonu sarakstu.

No VID publiskotās informācijas izriet, ka viņa sodīta par to, ka nav likumā noteiktajā trīs mēnešu laikā pēc amata pienākumu pildīšanas pabeigšanas iesniegusi ieņēmumu dienestā valsts amatpersonas deklarāciju.

Savukārt Laķe un kārtībnieks sodīti par gadskārtējās valsts amatpersonas deklarācijas neiesniegšanu noteiktajā termiņā.

Likums noteic, ka valsts amatpersonas savas gadskārtējās deklarācijas VID iesniedz no 15.februāra līdz 1.aprīlim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!