Foto: PantherMedia/Scanpix

Valsts ieņēmumu dienests (VID) par vairākiem pārkāpumiem valsts amatpersonu deklarācijās administratīvi sodījis patlaban no amata atstādināto SIA “Rīgas nami” valdes priekšsēdētāju Kārli Kavacu un Rīgas domes Finanšu departamenta deputātu Andreju Kozlovu, liecina VID interneta mājas lapā pieejamā informācija.

Kavacs sodīts par valsts amatpersonas deklarācijas aizpildīšanas kārtības neievērošanu, proti, par to, ka viņš deklarācijā nebija norādījis precīzu informāciju par darījumiem un aizdevumiem. Par to viņam piemērots 20 latu sods un lēmums septembra beigās jau izpildīts.

Savukārt Kozlovs sodīts par valsts amatpersonas deklarācijas aizpildīšanas kārtības neievērošanu un nepatiesas informācijas norādīšanu kārtējā valsts amatpersonas deklarācijā, proti, viņš nav norādījis informāciju par darījumiem un parādsaistībām. Par to viņam piemērots 60 latu naudas sods. Arī šis lēmums jau ir stājies spēkā un izpildīts septembra sākumā.

Pēc VID mājas lapā pieejamās informācijas, oktobra sākumā spēkā stājušies jau vairāk nekā 10 lēmumi, ar kuriem valsts amatpersonas sauktas pie administratīvās atbildības saistībā ar pārkāpumiem valsts amatpersonas deklarācijās.

Pienākumu VID publicēt šādu sarakstu ar korupcijas jomā sodītajām amatpersonām VID un arī Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojam (KNAB) uzliek grozījumi Interešu konflikta novēršanas likumā, kas stājās spēkā jūlija vidū, kas noteic, ka VID un KNAB ir pienākums publiskot valsts amatpersonas un viņām piemērotos sodus, ja pieņemtie lēmumi par sodiem jau stājušies spēkā.

Kā ziņots, Kavacs septembra sākumā tika atstādināts no amata pēc tam, kad radās aizdomas par nelikumībām ar uzņēmuma finansēm, proti, par 600 000 latu zudumu, kas, iespējams, tikuši ieguldīti nelegālos finanšu darījumos.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!