Valsts ieņēmumu dienests (VID) sniedzis finansu ministram Gundaram Bērziņam pieprasīto skaidrojumu par Finansu policijas pārvaldei atvēlētajām telpām Katrīnas ielā 5a, kuru noma VID izmaksās aptuveni 80 000 latu, informēja VID Komunikāciju daļas vadītāja Dita Kļaviņa.
Kļaviņa paskaidroja, ka VID visus materiālus saistībā ar šīm telpām ministram nosūtījis jau nedēļas sākumā. Jau ziņots, ka VID jūnijā noslēdza līgumu ar Rīgas brīvostas pārvaldi, apņemoties desmit gadus maksāt Ls 79 200 gadā par telpām 550 kvadrātmetru platībā un stāvlaukumu Rīgā, Katrīnas ielā 5a. Nomas maksa par vienu kvadrātmetru noteikta Ls 12 apmērā, un arī VID to atzinis par augstu cenu.

Kļaviņa jau iepriekš uzsvēra, ka Finansu policija šogad kopumā kriminālvajāšanas uzsākšanai nosūtījusi 171 krimināllietu par kopējo summu Ls 6,8 miljoni, līdz ar to summa, kas būtu jāmaksā par telpu nomu, valstij varētu būt jau atmaksāta.

VID jau pērn Valsts nekustamā īpašuma aģentūrai (VNĪA) lūdza izskatīt iespēju atvēlēt dienestam telpas aptuveni 2000 kvadrātmetru platībā Rīgas centrā. VNĪA ģenerāldirektors Kalvis Bricis atbildes vēstulē pērnā gada novembrī norādījis, ka aģentūras rīcībā nav brīvu telpu nepieciešamajā platībā Rīgas centrā.

Aģentūra VID struktūrvienības izvietošanai piedāvājusi mazākas telpas 142 līdz 397 kvadrātmetru platībā Vecrīgā, Mazajā Monētu, Peitavas vai Merķeļa ielā. Piedāvātas arī telpas Eksporta ielā 6 un Tallinas ielā 86, kur pašlaik izvietota Rīgas Galvenā policijas pārvalde.

Kļaviņa stāstīja, ka VID jau sākotnēji esot vēlējies Finansu policijas pārvaldi izvietot ārpus Vecrīgas, lai atvieglotu transportlīdzekļu piekļūšanu, līdz ar to VNĪA piedāvātās telpas Vecrīgā VID nebija pieņemamas. VID jau iepriekš norādījis, ka telpu jautājums VID bijis aktuāls jau ilgu laiku un jūnijā noslēgtais līgums šo problēmu atrisina.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!