Foto: DELFI
Otrdien, 20. oktobrī, pie Ministru kabineta ēkas norisinājās protesta akcija pret valdības lēmumu ierobežot grupu treniņus slēgtās telpās un lai pieprasītu "izbeigt sporta sekciju un interešu pulciņu diskrimināciju". Mītiņam video tiešraidē varēja sekot līdzi arī portālā "Delfi".

Kā informēja bijušais Rīgas domes deputāts Vadims Baraņņiks ("Alternative"), mītiņa organizatori uzskata, ka valdības lēmums "par jebkuru organizēto fizisko nodarbību iekštelpās faktisko aizliegumu ne tikai negatīvi ietekmēs sociālo mikroklimatu Latvijas pilsētās, bet arī atņems iespēju normāli strādāt simtiem treneru un pulciņu pasniedzēju, nedodot viņiem pretī nekādu valsts atbalstu".

Akcijas laikā tās dalībnieki pieprasīja valdību grozīt iepriekš pieņemtos noteikumus, kas ierobežo sporta aktivitātes. Tāpat mītiņa dalībnieki iepretim Ministru kabinetam salika savus vecos sporta vai dejas apavus, kas simbolizē "uz ielām izmestos sportistus, trenerus, interešu izglītības pasniedzējus un audzēkņus".

Ziņots, ka, pieaugot Covid-19 saslimšanas intensitātei Latvijā, valdība pirms nedēļas atbalstīja stingrākus pasākumus Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanai. Piemēram, no 17. oktobra līdz 6. novembrim aizliegti kolektīvie sporta treniņi iekštelpās, bet no 14. oktobra tirdzniecības vietās obligāti jālieto sejas maskas.

Tāpat ziņots, ka Latvijas veselības un fitnesa asociācija, kurā ir apvienojušies Latvijas vadošie sporta klubi, aicinājusi Ministru kabinetu pārskatīt lēmumu par sporta nodarbību aizliegšanu, diferencējot ierobežojumus gan pēc sporta veidiem, gan pēc sporta nodarbību veidiem, lai neiznīcinātu sporta un fitnesa nozari Latvijā un vienlaikus nesamazinātu sportiskās aktivitātes, kas arī ir būtiskas sabiedrības veselībai.

Latvijas veselības un fitnesa asociācija, kurā ir apvienojušies Latvijas vadošie sporta klubi, aicina Ministru kabinetu pārskatīt lēmumu par sporta nodarbību aizliegšanu, diferencējot ierobežojumus gan pēc sporta veidiem, gan pēc sporta nodarbību veidiem, lai neiznīcinātu sporta un fitnesa nozari Latvijā un vienlaikus nesamazinātu sportiskās aktivitātes, kas arī ir būtiskas sabiedrības veselībai, informē asociācija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!