Pieprasot valdību atteikties no bēgļu uzņemšanas Francijā notikušo teroraktu dēļ, mītiņā pie Ministru kabineta pulcējušies apmēram 30 cilvēki.

Cilvēki rokās tur dažādus plakātus, piemēram, ar uzrakstiem: "Nē "Allah Akbar" teoristiem Latvijā", "Mēs negribam Latvijā nelegāļus no Āfrikas un Tuvajiem Austrumiem - mēs gribam atpakaļ savējos, kuri bija spiesti bēgt no šīs valsts!".

Savukārt kādu plakātu rotā jautājums "Vai tādu mēs gribam Latvijas nākotni?", kas ilustrēts ar lata monētu, kur Mildas vietā ir afrikāņu sieviete.

Kāds no piketa dalībniekiem ir paņēmis līdzi arī Latvijas karogu.

Piketa dalībnieku skaits pamazām turpina pieaugt un pikets raisa interesi garāmgājējos.

Mītiņu rīko biedrība "Antiglobālisti", un dalībnieku vidū ir gan biedrības biedri, gan vecāka gadagājuma cilvēki.

Kā ziņots, biedrība "Antiglobālisti" rīko mītiņu, lai "sakarā ar teroraktiem Francijā pieprasītu valdībai atteikties no bēgļu uzņemšanas", iepriekš informēja biedrības vadītājs Andris Orols.

Kā norādīja Orols, 13. novembrī vairāk nekā 500 rīdzinieku Rīgas pašvaldībai arī iesniedza kolektīvo iesniegumu, norādot, ka "paši vēlas lemt bēgļu uzņemšanas jautājumu, nevis pildīt nedemokrātiskus valdības rīkojumus". Rīgas domes pārstāvis Vidauskis apliecināja, ka iesniegums domē saņemts un tiks izvērtēts likumā noteiktā kārtībā un termiņos.

Jau vēstīts, ka teroraktos Parīzē naktī uz sestdienu tika nogalināti 129 cilvēki un vairāk nekā 300 ievainoti. Atbildību par teroraktiem uzņēmies teroristiskais grupējums "Daesh" ("Islāma valsts").

Uzbrukumi notika sešās vietās Parīzē, un tos īstenoja septiņi teroristi, no kuriem seši uzspridzinājās, bet vienu nošāva policija.

Teroristi darbojās trīs komandās un bija bruņojušies ar Kalašņikova automātiem un pašnāvnieku vestēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!