Sestdienas, 27. maija, naktī netālu no Brīvības pieminekļa, palīdzība bijusi nepieciešama kādam tūristam, kurš alkohola reibumā ievēlies Rīgas kanālā un sācis slīkt.

Rīgas pašvaldības policijā portālu "Delfi" informēja, ka pie pašvaldības policijas darbiniekiem piegājis kāds ārvalstnieks un pastāstījis, ka Rīgas kanālā pamanījis peldošu cilvēku. Kārtības sargi devušies uz notikuma vietu, kā arī par notikušo paziņojuši kolēģiem no Drošības uz ūdens un civilās aizsardzības pārvaldes.

Nonākot kanāla nogāzē, policisti no sākuma mēģinājuši uzrunāt kanālā peldošo vīrieti, taču viņš nav spējis sakarīgi atbildēt. Jau sekundi vēlāk peldētājs sācis slīkt. Redzot, ka glābēji nepaspēs ierasties notikuma vietā, viens no policistiem novilcis drēbes un meties ūdenī, izglābjot slīkstošo kungu.

Nogādāts krastā, slīcējs kārtības sargiem pastāstījis, ka ir Lielbritānijas pilsonis, kurš uz Rīgu atbraucis atpūsties. Vīrietis sarunā atzinis, ka pārāk daudz iedzēris, tāpēc pēkšņi attapies pilsētas kanālā.

Nedaudz vēlāk notikuma vietā ieradušies Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta darbinieki, un kārtības sargi iereibušo kungu nodevuši mediķu rīcībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!