Otrdien, 19. martā, kādā dzīvojamās mājas pagrabā Ģertrūdes ielā, Rīgā, konstatēta gāzes noplūde, kā rezultātā bija evakuēti mājas iedzīvotāji un apturēta transportlīdzekļu satiksme Ģertrūdes ielas posmā no A.Čaka ielas līdz Avotu ielai, informēja Valsts policija (VP).

Izsaukumu uz notikuma vietu likumsargi saņēma pulksten 19.40. Patlaban dienesti strādā notikuma vietā. No mājas tika evakuētie aptuveni 25 cilvēki, kuri ap pulksten 22.40 varēja atgriezties savās dzīvesvietās.

"Gaso" avārijas dienests portālam "Delfi" norāda, ka sākotnēji tika saņemti vairāki izsaukumi par gāzes smaku Čaka, Avotu, Stabu un Ģertrūdes ielu kvartālā. Dienests veica pārbaudi pazemes komunikācijās un konstatēja, ka avārijas situācijas iemesls ir naftas produktu (visdrīzāk sašķidrinātās gāzes) noplūde kopējā kanalizācijas sistēmā, kas visdrīzāk nelegāli novadīta kopējā lietus ūdens vai kanalizācijas tīklā.

Pašlaik Valsts policija veic procesuālās darbības par neatļautu naftas produktu novadīšanu lietus ūdens vai kanalizācijas tīklā.

Dabasgāzes padeve dzīvojamo namu kvartālam nav pārtraukta un lietus ūdens kanalizācija tiek skalota, norāda avārijas dienests. Gāzes koncentrācija samazinājusies praktiski līdz 0. "Gaso" avārijas dienests turpina uzraudzīt situāciju, veicot gāzes koncentrācijas mērījumus.

VUGD norāda, ka tuvākajās dienās notikuma vietā varētu būt jūtama gāzei līdzīga smaka un iedzīvotājus aicina izvairīties no logu atvēršanas.


Aculiecinieki portālam "Delfi" ziņoja, ka notikuma vietā atrodas vairākas Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta un avārijas dienesta automašīnas.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) pārstāve Agrita Vītola aģentūrai LETA apstiprināja, ka notikuma vietā, pēc AS "Latvijas Gāzes" izsaukuma, bija ieradušies arī glābēji. Patlaban konstatēts, ka smaku rada kanalizācijā, iespējams, izlieti pārpalikumi no gāzes balona un ir uzsākta kanalizācijas sistēmas ventilācija, sociālajā tīklā "Twitter" norāda VUGD.

Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta pārstāve Arita Rudzīte aģentūrai LETA apstiprināja, ka notikuma vietā dežurē viena mediķu brigāde, taču nevienam cilvēkam ārstu palīdzība līdz šim nav bijusi nepieciešama.

"Rīgas satiksme" norāda, ka ir apturēta 1. trolejbusa kustība Ģertrūdes ielā abos virzienos un tā novirzīta pa blakus esošajām ielām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!