Intensīvo nokrišņu dēļ pirmdienas vakarā Jelgavā applūdušas vairākas pilsētas ielas un krustojumi, kas rada problēmas gan autovadītājiem, gan gājējiem, raksta portāls "jelgava.lv". Cilvēki stihijas posta darbus steiguši iemūžināt foto un video, un ar satriecošajiem skatiem dalīties sociālajos medijos.

Intensīvais nokrišņu daudzums rada paaugstinātu slodzi lietus ūdens kanalizācijas infrastruktūrai, kas nespēj tik ātri ūdeni no ielām novadīt, līdz ar to veidojas dziļas peļķes.

Lai ūdens tiktu novadīts nepieciešamas vismaz divas stundas, brīdina "jelgava.lv".

Pašvaldības operatīvās informācijas centrā (POIC) informē, ka no pulksten 18.10 līdz 18.50 Jelgavā Rīgas ielas un Brīvības bulvāra krustojuma meteoroloģiskajā stacijā fiksētais nokrišņu daudzums bijis 20,85 milimetri uz kvadrātmetru, bet Rūpniecības un Tērvetes ielas stacijā uzrāda 27,50 milimetrus uz kvadrātmetru.

"Jelgava.lv" raksta, ka pašvaldības iestādes "Pilsētsaimniecība" vadītājs Māris Mielavs norādījis: pie tik lielas intensitātes nokrišņiem ir tikai likumsakarīgi, ka applūst ielas un zemākie krustojumi, jo lietus ūdens novades sistēma nespēj paņemt pretī uzreiz visu ūdens daudzumu.

Pašlaik ar pilnu jaudu strādā arī visas sūknētavas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!