Foto: Valsts kanceleja
Otrdien, 1. decembrī, Ministru kabineta ārkārtas sēdē un Krīzes vadības padomes sēdē izskatīta virkne jautājumu saistībā ar Covid-19 izplatības ierobežošanu.

Portālā "Delfi" varēja sekot līdzi video tiešraidei no preses konferences pēc Ministru kabineta sēdes. Tajā piedalījās ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV), veselības ministre Ilze Viņķele (AP) un Slimību profilakses un kontroles centra Infekcijas slimību riska analīzes un profilakses departamenta direktors Jurijs Perevoščikovs.

Pēc gandrīz desmit stundas garas sēdes Ministru kabinets 1. decembrī nolēma pagarināt valstī izsludināto ārkārtējo situāciju līdz 2021. gada 11. janvārim. Turpmāk būs arī jāievēro stingrāki un precīzāki drošības pasākumi.

Pieņemot lēmumu par Ārkārtējās situācijas pagarinājumu, Ministru kabinets lēma, ka sabiedriskajā transportā un ārpus mājām telpās, kur ir vairāk par vienu cilvēku, visiem jānēsā sejas maska. Tas attiecas arī uz darbavietām. Sejas maskas var nenēsāt bērni līdz septiņu gadu vecumam un cilvēki, kuri acīmredzamu funkcionālu traucējumu dēļ tās nevar lietot. Arī privāti pasākumi šajā laikā ir aizliegti.

Vairāk par valdības lemto var uzzināt šeit.

Ziņots, ka ārkārtējā situācija Latvijā ir spēkā jau no 9. novembra. Tā tika izsludināta, ņemot vērā straujo Covid-19 infekcijas izplatīšanos un pieaugošo veselības nozares pārslodzes risku.

Tās laikā noteikti stingri pulcēšanās un citi ierobežojumi, lai stabilizētu situāciju un novērstu strauju Covid-19 izplatību. Tāpat ārkārtējās situācijas laikā nedrīkst notikt publiski pasākumi klātienē, kā arī nedrīkst sniegt pakalpojumus, kas saistīti ar izklaidi un labsajūtu. Stingras prasības ārkārtējās situācijas laikā ir arī sabiedriskās ēdināšanas vietām, kā arī tirdzniecības centriem.

Pēdējo nedēļu laikā Latvijā novērojama strauja Covid-19 infekcijas izplatība. Pirmdien, 30. novembrī, Latvijā tika atklāti 612 jauni inficēšanās gadījumi, bet četri sasirgušie nomira.

Kopumā līdz šim Latvijā Covid-19 atklāts 17 687 personām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!