Foto: LETA
Trešdienas, 28. aprīļa, rītā ugunsgrēkā Rīgas centrā bojā gājuši astoņi cilvēki. Pulksten 10 notika attālināta preses konference par ugunsgrēku Merķeļa ielā Rīgā, tai varēja sekot līdzi portālā "Delfi".

Informāciju par notikumu sniedza Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) priekšnieka vietnieks Mārtiņš Baltmanis, VUGD Operatīvās vadības pārvaldes priekšnieks Jānis Grīnbergs, Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta priekšniece Liene Cipule, Valsts policijas priekšnieka vietnieks Andrejs Grišins, Rīgas mērs Mārtiņš Staķis (APP), Rīgas Pašvaldības policijas priekšnieks Juris Lūkass un iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens (KPV LV).

Ziņots, ka VUGD izsaukumu uz notikuma vietu saņēmis pulksten 4.43. Ugunsgrēkā deg sešstāvu mājas augšējais stāvs un jumts. Portāls "Delfi" noskaidroja, ka ugunsgrēks izcēlies Merķeļa ielā 8. Kā trešdienas vakarā precizēja Rīgas mērs Mārtiņš Staķis (PP), ēka nav valsts īpašums un ir privatizēta.

Dienestā norādīja, ka pulksten 8.03 ugunsgrēks ticis lokalizēts. Kopumā deg ēkas sestais stāvs 100 kvadrātmetru platībā, kā arī jumts 150 kvadrātmetru platībā.

Valsts policijā (VP) portālam "Delfi" apliecināja, ka par notikušo ir uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 20. nodaļas, kas ir noziedzīgi nodarījumi pret vispārējo drošību un sabiedrisko kārtību.

Staķis mikroblogošanas vietnē "Twitter" vēstīja, ka viņa rīcībā esošā informācija liecina, ka ugunsnelaime izcēlusies kādā hostelī un vairums iesaistīto ir ārzemnieki.

VUGD pārstāve Agrita Vītola portālam "Delfi" apliecināja, ka degošās telpas izkārtotas garā gaitenī ar dzīvojamajām telpām abās pusēs, kas ļauj secināt, ka tās ierīkotas cilvēku izmitināšanai, taču precīzāku informāciju vēl nespēja sniegt, jo turpinās dzēšanas darbi.

VUGD Operatīvās vadības pārvaldes priekšnieks Jānis Grīnbergs Latvijas Televīzijai trešdienas rītā norādīja, ka ugunsgrēka platība ir apmēram 140 kvadrātmetru. Viņš arī medijam atzīmēja, ka ēkai ir durvis ar dzelzs kodatslēgu, kas apgrūtinājis glābēju piekļūšanu.

Publiski pieejamā informācija liecina, ka ēkas augšējā stāvā atrodas hostelis "Japanese Style Centrum". Portālam "Delfi" zināms, ka šajā hostelī pirms kāda laika notikuši, iespējams, nelikumīgi pārbūves darbi, lai savienotu divus dzīvokļus, izveidojot hosteļa telpas.

Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) pārstāve Ilze Bukša portālam "Delfi" norādīja, ka sākotnēji uz notikuma vietu tika nosūtītas četras mediķu brigādes. Slimnīcā nogādāti seši cietušie, kuri ir vidēji smagā stāvoklī. Daļai cietušo ir apdegumu, bet daļa ir saindējusies ar dūmiem. Vēl divi cietušie vērsās pie mediķiem, taču viņiem palīdzība tika sniegta uz vietas.

Visi cietušie ir pieaugušie. Ugunsgrēkā cietuši deviņi cilvēki, bet 20 evakuēti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!