Runājot par Valsts prezidenta vēlēšanu sabojātajiem biļeteniem, kā pieļauj deputāts Artuss Kaimiņš (LRA), vainojama varētu būt "Saskaņa".

"Aizdomas krīt uz "Saskaņu", varbūt tāpēc, ka latviski bija rakstīts.. es tiešām nezinu. Katrā gadījumā LRA tie tiešām nebija," apgalvo deputāts.

Tāpat, kā portālam "Delfi" apliecināja Kaimiņš, viņa pārstāvētajā partijā visi pēc balsošanas nofotografējuši savus balsojumus, lai varētu pierādīt, ka nav vainojami pie biļetenu bojāšanas. Kaimiņš arī norādīja, ka Andreja Judina (V) rīcība, sociālajos tīklos publiskojot fotogrāfiju ar savu balsojumu, ir dīvaina un rada bažas par apzinātu Satversmes pārkāpšanu.

Jau vēstīts, ka trešdien Saeimā noris Valsts prezidenta vēlēšanas. Pirmajā balsojumā augstajā amatā neviens no četriem kandidātiem netika ievēlēts, jo neguva nepieciešamo 51 deputāta balss pārsvaru.

Lielāko atbalstu pirmajā balsojumā guva Raimonds Vējonis (ZZS), aiz sevis atstājot Egilu Levitu, kuru atbalstījuši 24 deputāti, savukārt par Sergeju Dolgopolovu (S) nobalsojuši 23 deputāti, bet par Mārtiņu Bondaru (LRA) balsojuši seši deputāti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!