Foto: Kadrs no video
Speciālisti preses konferencē informēja par aktuālo epidemioloģisko situāciju, nepieciešamo rīcību saslimšanas gadījumā un medicīniskās palīdzības saņemšanas iespējām. Tai līdzi video tiešraidē varēja sekot portālā "Delfi".

Preses konferencē piedalījās: Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) Infekcijas slimību riska analīzes un profilakses departamenta direktors Jurijs Perevoščikovs, Nacionālā veselības dienesta (NVD) Līgumpartneru departamenta direktore Daiga Vulfa, ģimenes ārste un Latvijas Lauku ģimenes ārstu asociācijas prezidente Līga Kozlovska, Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta direktore Liene Cipule, Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcās valdes priekšsēdētājs Rinalds Muciņš.

Jau ziņots, ka augstākais saslimstības līmenis ar Covid-19 joprojām ir Ādažu, Mārupes un Ķekavas novados, kur tas pārsniedz 4000 gadījumu robežu uz 100 000 iedzīvotāju, liecina Slimību profilakses un kontroles centra apkopotie dati.

Divu nedēļu kumulatīvā saslimstība Latvijā ir palielinājusies līdz 2519 gadījumiem uz 100 000 iedzīvotāju, liecināja SPKC svētdien publicētie apkopotie dati.

Tāpat vēstīts, ka šodien koalīcijas sadarbības padomes sēdē tiks rosināta diskusija par turpmākajiem soļiem saistībā ar sociālo distancēšanos Covid-19 ierobežošanai, Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta Panorāma" sacīja veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP).

Viņš atzina, ka situācija ar Covid-19 izplatību Latvijā ir atbilstoša iepriekš izteiktajām prognozēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!