Foto: LSA
Svētdien, 23. augustā, Latvijas Studentu apvienība (LSA) ikgadējā apvienības "Līderu forumā" studenti rīkoja diskusiju par augstāko izglītību. Diskusija video tiešraide bija redzama arī portālā "Delfi".

Diskusijā piedalījās Izglītības un zinātnes ministrijas parlamentārais sekretārs Reinis Znotiņš (JKP), Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas priekšsēdētājs Arvils Ašeradens (JV), Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības priekšsēdētāja Inga Vanaga, kā arī Latvijas Lauksaimniecības universitātes studiju prorektors Aigars Laizāns.

Sarunā skarti tādi jautājumi kā ar pārvaldību un tipoloģiju saistītie Augstskolu likuma grozījumi, kurus rudenī turpinās skatīt Saeimā, Covid-19 ietekme uz augstāko izglītību, kā arī citas aktualitātes.

Diskusiju moderēja LSA prezidente Justīne Širina.

No 20. līdz 23. augustam Vecaucē notiek LSA ikgadējais Studentu līderu forums – pasākums, kurā pulcējas aktīvākie studējošo interešu pārstāvji, lai gūtu iemaņas turpmākai veiksmīgai darbībai studentu pašpārvaldēs un nodotu savas prasmes un zināšanas, palīdzot attīstīties gan citiem, gan studentu pārstāvniecībai.

Šogad forums pulcē aptuveni 40 dalībniekus no 17 Latvijas augstskolām un koledžām. LSA uz forumu aicina arī politiķus, ekspertus un politikas veidotājus, lai arī tiem kopā apspriestu studentiem būtiskās aktualitātes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!