Foto: DELFI Aculiecinieks

Trešdienas vakarā Rīgā, Čiekurkalnā, kādā daudzdzīvokļu mājā izcēlies ugunsgrēks, portālu "Delfi" informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD).

Izsaukums uz notikuma vietu saņemts pulksten 22.18. Daudzstāvu ēkā bija aizdedzies viens dzīvoklis 20 kvadrātmetru platībā, vēsta VUGD.

Ugunsgrēkā gāja bojā viens cilvēks.

Pirms VUGD ierašanās no ēkas evakuējās 20 cilvēki, ugunsdzēsēji glābēji evakuēja vēl 16 cilvēkus.

Ugunsgrēks lokalizēts pulksten 23.03.

Notikuma vietā strādāja 22 ugunsdzēsēji glābēji, izmantojot četras autocisternas un vienas autokāpnes.

VUGD informē, ka ugunsgrēka dzēšanas darbu laikā cieta viens ugunsdzēsējs glābējs, kurš pēc Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķu apskates darbu notikuma vietā turpināja.

Naktī pulksten 00.43 šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts.

Kā portālam "Delfi" vēsta aculiecinieki, notikuma vietā bija ieradušies arī Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķi.

Līdz pulksten 23.30 notikuma vietā pabijušas trīs VUGD ekipāžas.

Kā vēsta "Delfi" aculiecinieki, pavēlā trešdienas vakarā pēkšņi atskanējuši trauksmes skaņas signāli un pie daudzstāvu nama piebraukušas divas un vēlāk arī trešā VUGD automašīna.

Līdz auto ierašanās brīdim nama apakšējos stāvos nekas nav liecinājis par iespējamu ugunsnelaimi – nav bijuši vērojami ne dūmi, ne sajūtams ugunsgrēkam raksturīgais smārds.

Iekļūšana namā vakara gaitā tikusi ierobežota. VUGD ugunsdzēsēji - glābēji aicinājuši atgriezties namā arī interesentus, kuri bija sanākuši vērot notikušo, kā arī veikuši nama pārbaudi.

Dzēšanas darbi namā turpinājās teju līdz pusnaktij, novēroja aculiecinieki.

Arī daži VUGD glābēji pēc padarīta darba bija piesēduši uz soliņa atvilkt elpu, kā arī informēt nama iemītniekus, kuri atgriezās mājvietā, par notikušo.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!