Valsts ieņēmumu dienesta (VID) rīkotajās zināšanu un sporta spēlēs "VIDusskolas spēles" uzvarējusi Jelgavas Spīdolas ģimnāzija, informēja VID Komunikācijas nodaļā.

Visu šo nedēļu norisinājās jau otrais VID organizētais pasākumu cikls "Visu iespēju diena", kuru laikā skolēniem bija iespēja apmeklēt ekskursijas VID nodaļās un struktūrvienībās visā Latvijā. Ekskursijas kopumā apmeklēja apmēram 4300 skolēni. Projektu noslēdza sporta un zināšanu spēles "VIDusskolas spēles", kas šogad notika viduslaiku gaumē.

"VIDusskolas spēles" notika pagājušā gada uzvarētāju mājvietā Ikšķilē. Par ceļojošo kausu cīnījās 23 skolu komandas. Dažas skolas cīņā iesaistījās pat ar trīs komandām, tai skaitā Rīgas Komercģimnāzija, kuras pārstāvji ļoti atzinīgi izteicās par projektu.

Projekta "Visu Iespēju Diena" mērķis ir izglītot bērnus un jauniešus par to, kas ir nodokļi, kāpēc tos nepieciešams maksāt, kā arī iepazīstināt ar VID struktūrvienību darbu, parādot bērniem un jauniešiem, ka darbs VID struktūrvienībās ir ne tikai ļoti atbildīgs un nozīmīgs, bet arī interesants, dinamisks un aizraujošs.

Šāda projekta īstenošana balstās uz pasaules valstu labo praksi, proti, bērnu un jauniešu izglītošanai nodokļu un muitas lietu jautājumos pasaulē tiek veltīta ļoti liela uzmanība, kā arī ieguldīti finanšu līdzekļi, jo izglītot bērnus un jauniešus šajos jautājumos ilgtermiņā ir nesalīdzināmi lētāk, nekā mainīt cilvēku nepareizi izveidojušos apziņu vai sliktos ieradumus.

Daudzu valstu nodokļu administrācijas veic virkni dažādus jaunatni izglītojošus pasākumus, sākot gan ar pasaku grāmatām par nodokļu karaļvalsti pavisam maziem bērniem, dažādiem konkursiem un sacensībām jauniešiem, beidzot ar nopietnām simulācijas programmām jaunajiem uzņēmējiem. Realizējot šādus projektus, valsts iestādes izglīto un perspektīvā veicina jauniešu piesaisti darbam iestādē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!