Kāds Gulbenes ģimnāzijas 11.klases audzēknis pārdozējis apreibināšanās līdzekļus un pirmdien ievietots reanimācijā.
Kamēr nav zināmi analīžu rezultāti, nevarot pateikt, kādus tieši apreibināšanās līdzekļus jaunietis lietojis, teica Gulbenes slimnīcas galvenā ārste Mudīte Jaceviča.

Aptaujātie ģimnāzijas skolēni sacīja, ka puisis noteikti nav lietojis narkotiskās vielas. Visticamāk, ka puisis esot "dzēris krutku". Skolā pirmdien viņam pa muti nākušas baltas putas, kas liecinot par organisma saindēšanos. Puiša draugi par notikušo ir šokēti un apgalvo, ka viņš nebūt neesot nekāds dzērājs.

Savukārt kāda Gulbenes ģimnāzijas skolotāja, kura vēlējās būt anonīma, teica, ka "tur apakšā ir ļoti dziļas lietas".

"Tur ir iejaukts arī kāds pieaudzis cilvēks. Tā ir nelabvēlīga un nepareiza draugu izvēle," viņa norādīja. Un atzina, ka par šādu pārkāpumu nav jāsteidzas skolēnu izslēgt no skolas, jo situācija neesot viennozīmīga.

Gulbenes rajona policijas pārvaldes priekšnieks Gunārs Betlers pauda, ka Gulbenē bērnu un jauniešu alkoholisms nav īpaši aktuāls. "Tādu gadījumu praktiski tikpat kā nav, ka kādu vajadzētu reanimācijā "atpumpēt". Bet, ja arī tādi gadījumi ir, tad mums par to neziņo," teica Betlers.

Narkomānija bērnu un jauniešu vidū Gulbenes rajonā vispār līdz šim nav konstatēta. Kādreiz ir bijis vienīgi tāds gadījums, ka bērni saindējās, kad atrada un apēda tabletes no civilās aizsardzības iesaiņojumiem.

"Mūsu uzskaitē ir padsmit bērnu un jauniešu vecumā līdz 18 gadiem, kuri aizraujas ar alkohola lietošanu, kā arī klaiņo. Tie galvenokārt ir pilsētas bērni. Nedomāju, ka laukos šīs problēmas nav. Taču tur tā mazāk "krīt acīs". Mūsu uzskaitē nav neviena nepilngadīgā, kurš lietotu narkotikas," sacīja Gulbenes rajona policijas pārvaldes nepilngadīgo lietu inspekcijas inspektore Malda Rudina.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!