Foto: DELFI

Ceturtdienas rītā daudzviet Vidzemē un vietām Latgalē apledojuma veidošanās apgrūtina braukšanu pa valsts galvenajiem un reģionālajiem autoceļiem, informē "Latvijas Valsts ceļi".

Ceļu uzturēšanas darbos šorīt iesaistītas 67 "Latvijas autoceļu uzturētāja" ziemas dienesta tehnikas vienības.

Braukšanas apstākļi uz valsts galvenajiem autoceļiem apgrūtināti ir Ainažu virzienā no Berģiem līdz Bīriņu pagriezienam, Veclaicenes virzienā no Rīgas līdz Raunas pagriezienam, Valmieras virzienā no Murjāņiem līdz Stalbei, Daugavpils virzienā no Rīgas līdz Pļaviņām, Rīgas apvedceļa posmos Baltezers – Saulkalne un Salaspils - Babīte.

Uz reģionālajiem autoceļiem apgrūtināta braukšana ir Rīgas, Cēsu, Gulbenes, Limbažu, Ludzas, Madonas, Ogres, Talsu, Valkas un Valmieras apkārtnē.

Saskaņā ar meteoroloģisko prognozi dienā vietām gaidāmi nokrišņi lietus un slapja sniega veidā.

Lai nepakļautu sevi un citus ceļu satiksmes dalībniekus paaugstinātam riskam, "Latvijas Valsts ceļi" aicina autovadītājus izvēlēties laika apstākļiem un ceļa stāvoklim atbilstošu braukšanas ātrumu un stilu.

Ziņot par apgrūtinātiem braukšanas apstākļiem vai citiem ar satiksmi un ceļu stāvokli saistītiem novērojumiem "Latvijas Valsts ceļiem" var pa diennakts tālruni 80005555, kā arī uzņēmuma "Twitter" un "Facebook" kontos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!