Foto: stock.xchng
Ar akadēmiskā personāla kopsapulci, Senāta sēdi un Satversmes sapulci Vidzemes Augstskolā (ViA) trešdien noslēgsies akadēmiskais gads. Šajā dienā akadēmiskais personāls izvērtēs gada laikā paveikto, runās par turpmākajām iecerēm, Senāta locekļi pieņems lēmumus attiecībā uz akadēmiskās dzīves organizēšanu, Satversmes sapulces laikā notiks tās locekļu pārvēlēšana, informēja augstskola.

Plkst.11 notiks Akadēmiskā personāla kopsapulce, kurā rektore Vija Daukšte un akadēmiskā un zinātņu prorektore Sarmīte Rozentāle runās par aizvadītā akadēmiskā gada rezultātiem un izaicinājumiem nākamajam darba posmam, kā arī fakultātes un struktūrvienības iepazīstinās ar savu veikumu, īpašu uzmanību pievēršot sadarbībai starptautiskā, nacionālā un reģionālā mērogā.

Plkst.14.00 Senāta sēdē diskusija par ViA akadēmisko un pētniecisko resursu stratēģisko attīstību, kā arī docētāju ievēlēšana Valodu studiju un eksaminācijas centra vakantajos amatos, precizējumu apstiprināšana nolikumā par stipendiju piešķiršanu.

Plkst.16.00 Satversmes sapulce, dienaskārtībā vairāki būtiski jautājumi: Satversmes sapulces priekšsēdētāja, priekšsēdētāja vietnieka vēlēšanas, Senāta vēlēšanas, Akadēmiskās šķīrējtiesas vēlēšanas, Revīzijas komisijas ziņojums un grozījumu izdarīšana ViA Satversmē.

Vasarā augstskolā darbs turpinās, no 2.jūlija sākas jauno studentu uzņemšanas process.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!