Vidzemes koncertzālē "Cēsis" eksperti uzsākuši gaisa plūsmu mērījumus, lai noskaidrotu iemeslus, kāpēc vasaras karstajās dienās ēkā gaisa temperatūra ir pārāk augsta, informē koncertzāles sabiedrikso attiecību speciāliste Sanita Ozoliņa.

Portāls "Delfi" jau vēstīja, ka, kļūstot karstākam, Vidzemes koncertzālē "Cēsis" atklājušās nepilnības ventilēšanas sistēmā jeb celtniecības brāķis. Gaisa temperatūrai laukā sasniedzot +30 grādus, arī telpu iekšienē temperatūra ir līdzīga, kaut arī ieslēgta ir ventilēšanas sistēma.

Koncertzāles pārstāve skaidro, ka karstajās dienas, kad gaisa temperatūra laukā ir +26 grādi un koncertzāle ir piepildīta, gaisa temperatūra Lielajā zālē, jo sevišķi balkons, pārsniedz būves projektā ieplānotos +22 grādus.

Pašlaik tiek veikti gaisa plūsmu mērījumi dažādos zāles punktos atšķirīgās temperatūrās, taču pagaidām prezīcus iemeslus, kādēļ gaisa temperatūra pārsniedz pieļaujmo, nosaukt nav iespējams. "Ir vairākas versijas, ko analizē eksperti, projekta autori, celtnieki un ēkas lietotāji. Rezultāti būs zināmi tuvākajā laikā un problēma tiks novērsta," teic Ozoliņa.

Patlaban ir piesaistīti eksperti un tiek veikti mērījumi gaisa plūsmām, temperatūrai dažādos zāles punktos pie mainīgām āra temperatūrām un dažāda zāles piepildījuma.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!